Ara
Close this search box.

E-ticaret şirketlerinin takip etmesi gereken teknoloji trendleri

e-ticaret
e-ticaret

Yakın zamanda online mağaza açtıysanız en son teknolojilere ayak uydurmak e-ticaret işletmenizin yararına olacaktır. Müşterileriniz, bu sayede en iyi alışveriş deneyimine sahip olabilir. Müşteri sayınızı artırmak ve müşteri sadakati kazanmak istiyorsanız e-ticaret şirketlerinin takip etmesi gereken teknoloji trendlerini bilmelisiniz!

  • Web erişilebilirliği

Anketlere göre, “erişebilirlilik” teknolojisine sahip e-ticaret mağazaları, bu teknolojiye sahip olmayan mağazalara göre daha iyi satış rakamları yakalıyor. Örneğin; Facebook’un son raporuna göre, altyazılı videolar, altyazısız videolara kıyasla yüzde 16 daha fazla erişim sağlıyor. Altyazılı videolar sayesinde işitme engelli insanlar da videonun içeriğini anlayabiliyor.

Web içeriği erişilebilirlik yönergelerinde (WCAG) belirtilen tavsiyelere uymanız, web sitenizin gelişimi için çok önemlidir. WCAG yönergeleri, fiziksel engeli bulunan kişiler için erişebilirliği artırmayı amaçlamaktadır. Bazı şirketler, erişebilirlik sorunlarını çözmek için farklı eklentiler kullanıyor. Equalize Digital tarafından sunulan “Erişebilirlik Denetleyicisi” adlı bir eklenti, site erişebilirliği hakkında gerçek zamanlı geri bildirimler sağlıyor.

  • E-ticarette mobil uyumluluk

Başarıyı hedefleyen herhangi bir e-ticaret platformu, mobil cihazlarla uyumlu olmalıdır. İstatistiklere göre, online alışveriş yapan insanların, mobil uyumluluğu bulunmayan platformlardan yüzde 40 oranında daha az alışverişi yapıyor. Mobil uyumluluğu yeterli olmadığı için rakip platformdan alışveriş yapanların sayı da az değil.

Sayfanızın ne kadar hızlı yüklendiğini görmek istiyorsanız Google’un mobil uyumlu test aracını kullanabilirsiniz. Bu araçla, sitenize “sepete ekle”, “şimdi satın al”, “favorilere ekle” gibi butonlar koyabilirsiniz. Bunların haricinde, dijital cüzdan ve navigasyon gibi uygulamaların da platformda bulunması müşteri memnuniyeti açısından çok önemlidir.

E-ticarette sanal gerçeklik ve CRM

  • Sanal gerçeklik (VR)

Sürükleyici teknolojiler, müşterilere tam olarak ne istediklerine dair fikir veriyor. Dünya genelinde birçok mağaza, potansiyel müşterilerin belirli ürünlere nasıl baktığına dair sanal sergiler düzenliyor. Araştırma şirketi Greenlight’ın sanal gerçeklik (VR) ile ilgili anket sonuçlarına göre, müşterilerin yüzde 71’i VR’ı kullanan şirketleri “ileri görüşlü ve modern” olarak niteliyor. Bunun haricinde; ankete katılanların yüzde 53’ü, VR kullanan mağazalardan alışveriş yapma olasılıklarının daha fazla olduğunu belirtiyor.

  • Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM)

Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) ile e-ticaret mağazaları kişiselleştirilmiş müşteri deneyimi sunabilir. E-ticaret mağazaları bu sayede müşterilere cazip teklifler verebilir. CRM yazılımları, en çok hangi ürünlerin talep edildiğine dair veriler oluşturarak, e-ticaret şirketlerinin ürün seçimlerinde daha stratejik davranmasını sağlıyor.

Genel olarak bahsetmek gerekirse; e-ticaret 2020 yılında farklı bir seviyeye ulaştı. Müşteriler e-ticaretin güvenirliğini, hızını tercih etti ve benimsedi. İnternet üzerinden ürün satmak istiyorsanız, size istediğiniz sonuçlara ulaşmayı sağlayacak teknolojilere yatırımlar yapın. Yapay zeka, mobil uyumluluk, CRM yazılımı, web erişebilirliği gibi yeni nesil teknolojilere yatırım yapmanız, işinizi büyütmenizi sağlayacaktır.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds