Ara
Close this search box.

Avrupalı e-ticaret tüketicileri en çok teslimata önem veriyor

e-ticaret tüketicileri
e-ticaret tüketicileri

Kargo şirketi Seven Senders ve araştırma ajansı YouGov, Avrupa’daki e-ticaret tüketicilerinin katıldığı bir anket yaptı. Ankete 8 bin 602 kişi katıldı. Ankette, tüketicilere e-ticaret platformlarından ne istedikleri ve beklentileri soruldu.

Ankete katılanların yüzde 55’i, online alışveriş yaparken teslimat maliyetinin en önemli faktör olduğunu vurguladı. Teslimat için ödeme yapan e-ticaret tüketicilerinin sayısı da az değil. Bu durum ülkeye ve sipariş değerine göre farklılık gösteriyor.

Ankete göre, İspanyol e-ticaret tüketicilerinin yüzde 39’u ve Fransız müşterilerinin yüzde 32’si e-ticaret kargo teslimatlarının ücretsiz olması gerektiğini savunuyor. Birleşik Krallık’ta ise bu oran sadece yüzde 17’de kaldı. Bunun haricinde, İngiliz tüketicilerin yüzde 52’si; kargo teslimatları için ödeme yapmanın ürünün bulunabilirliği ile ilgili olduğunu düşünüyor.

E-ticaret tüketicilerinin dörtte biri teslimatların ücretsiz olsun istiyor

Avrupa’daki birçok tüketici, teslimatların ücretsiz olup olmayacağını belirlemek için sipariş değerine bakıyor. Hollandalı tüketicilerin yüzde 34’ü, 20 avro veya üzeri siparişlerde ücretsiz teslimat bekliyor. İtalyalı tüketicilerin ise sadece yüzde 6’sı aynı rakamdaki sipariş değeri olan teslimatların ücretsiz olmasını istiyor.

Araştırmayı yapan şirketlerden Seven Senders, anketi şu şekilde analiz etti: “Ankete katılanların dörtte biri, sipariş değerine bakmaksızın teslimatların ücretsiz olması gerektiğini savunuyor. Yüzde 30’u ise ücretsiz teslimat konusunda sipariş değerine bakıyor. Ücretsiz teslimat, her üç katılımcıdan biri için ürüne ve bulunabilirliğine bağlıdır.”

Anket; sürdürebilirlilik sağlanıldığı sürece, Avusturya ve İsviçre’deki tüketicilerin kargo için ekstra ücret ödemeye hazır durumda olduğunu ortaya koydu. Avusturya ve İsviçre’de sırasıyla yüzde 67 ve yüzde 66 olan bu oran, Birleşik Krallık ve Belçika’da yüzde 50 ve 51 oldu.

Online ödeme sağlayıcıları yaygınlaşıyor

Seven Senders, katılımcılara en çok tercih ettikleri ödeme yöntemini de sordu. Sonuçlara göre, İtalyan tüketicilerin yüzde 51’i, Alman tüketicilerinin yüzde 46’sı, İngiliz tüketicilerinin yüzde 42’si en çok online ödeme sağlayıcısı kullanmayı tercih ediyor. Fransa ve İspanya’da ise en çok kullanılan ödeme yöntemi kredi kartı oldu.

DACH bölgesindeki tüketiciler, hala fatura ile ödemeyi tercih ediyor. İsviçre’deki tüketicilerin yarısı bu yöntemi kullanmaya devam ederken, Almanya ve Avusturya’daki kullanıcıların yüzde 34’ü de bu yöntemle ödeme yapmayı tercih ediyor.

E-ticaret siparişlerinin teslimatı söz konusu olduğunda eve teslimat yine en çok kullanılan teslimat seçeneği olarak dikkat çarpıyor. Ankete katılan İngiliz e-ticaret tüketicileri, yüzde 90 oranında bu teslimat seçeneğini tercih ediyor. Fransız tüketicilerin de yüzde 63’ü eve teslimat seçeneğini kullanıyor. Bunun haricinde, Fransız müşterilerin yüzde 22’si paketlerini kargo veya posta şubesinden almayı tercih ediyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds