Bill ve Melinda Gates Vakfı, e-ticaret şirketi Coupang’a yatırım yaptı

Coupang

Vakıf, hisse senedi alım satımlarıyla ilgili yorum yapmayı reddetti. Gates’in vakfı, 2020 yılının sonunda 1 milyon Apple hissesini elinde bulundururken, 2021 31 Mart’a kadar bütün hisseleri elinden çıkardı.

Apple hisseleri ise son zamanlarda piyasada ortalama bir performans gösteriyor. Apple’ın hisse senetleri ilk çeyrekte yüzde 8 oranında düşerken, ikinci çeyrekte yüzde 2.7 oranında arttı. ABD’de halka açık 500 büyük şirketi kapsayan S&P 500 endeksinde ise ilk çeyrekte yüzde 5,8, ikinci çeyrekte ise yüzde 4,6 büyümeye rastlanıldı.

Coupang hissesi yüzde 8,6 oranında artı

Bill & Melinda Gates Vakfı, sosyal medya devine yaptığı yatırımı bitirmek amacıyla ilk çeyrekte 272 bin 420 Twitter hissesi sattı. Twitter hisseleri ilk çeyrekte yüzde 17,5 oranında artarken, ikinci çeyrekte ise yüzde 14,4 oranında düştü.

Vakıf, bununla birlikte ilk çeyrekte 5,7 milyon Coupang hissesi satın aldı. Şirket, ilk kez bu yılın mart ayında halka açıldı ve hisse senetleri yüzde 23 düştü. İlk kez halka arz için açılan ve değeri 35 dolar olan Coupang hissesi, fiyatına göre yüzde 8,6 oranında artı.

Amazon

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.