Afyonkarahisar’da örnek e-ticaret projesi: Albikere.com

Albikere

Afyonkarahisar’a özgü birçok ürün ve hizmet var. Termal tesisleri ile meşhur ilde mermerden yumurtaya, kaymaktan sucuğa, haşhaştan kiraza kadar birçok ürün dillere destan. Afyonkarahisar’ın yöresel ürünleri e-ticaret ile dünyaya açılıyor. https://albikere.com/ adlı e-ticaret sitesinde Afyonkarahisar’a özgü ürünler ile birlikte farklı illerdeki meşhur yöresel ürünler de satışa sunulabilecek. Böylece ilin meşhur yöresel ürünleri Türkiye’nin dört bir yanına olduğu gibi farklı ülkelere de gönderilebilecek. Elde edilecek gelirle üniversite öğrencilerine burs imkânı sağlanacak.

Albikere.com 25 Mayıs’ta faaliyete başlıyor

Albikere.com, 25 Mayıs 2021 Salı günü resmen hizmete başlıyor. E-ticaret sitesinin lansmanı için toplantı düzenlendi. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, iş insanları ve STK temsilcileri katıldı.

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyon Eğitim Vakfı, STK’lar ve iş insanlarının iş birliğiyle hayata geçirilen Albikere.com’da ulusal ve yerel her markanın ürünleri bulunacak. E-ticaret sitesinin çatı kuruluşu “Afyon Eğitim Vakfı İktisadi İşletmesi” oldu.

Vali Çiçek: Albikere ile tüm şehir e-ticarete giriyoruz

Vali Çiçek, toplantıda yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar için, “gizemli şehir Afyon” ifadesini kullandı. Afyonkarahisar’ın hemen hemen her üründe Türkiye birinciliği olduğunu vurgulayan Vali Çiçek, “Cenab-ı Allah’ın böylesine lütuflarla süslediği kaç şehir vardır bilmiyorum. Altında termal, mermer, üstünde her türlü tarımın yapıldığı bir il. Yolların kavşak noktasında bambaşka bir şehirdeyiz.” dedi.

Çiçek, Albikere.com projesi ile ilgili de şu ifadeleri kullandı; “Ticarete, turizme bakınca Afyonkarahisar’ı bir bütün olarak pazarlamamız gerektiğini fark ettik. Pandemiye rağmen ülke genelinde ve Afyonkarahisar’da e-ticaretin bu alanda bir yükselişin olduğu dönemdeyiz. Afyonkarahisar ürünlerinin Türkiye’de herkes tarafından bilinen, aranan, sadece bu şehre ait olmayıp tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı marka bir e-ticaret sistemi kurmak istiyoruz. Bu projeye başlarken çift taraflı kazanç elde etmek istedik. Hem iş insanları hem üretenler hem de Ticaret ve Sanayi Odamızın aldığı komisyon ile öğrencilerimize burs imkânı sağlayacağız. Albikere.com adlı internet sitemiz ile tüm şehir e-ticarete giriyoruz. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun.”

Albikere.com nedir?

Albikere.com, Afyon Eğitim Vakfı İktisadi İşletmesi tarafından kuruldu. Afyon Eğitim Vakfı, yükseköğrenim gören maddi olanakları kısıtlı öğrencilere karşılıksız burs veren Vergi Muafiyeti olan bir vakıftır. E-ticaret sitesi, kadın kooperatiflerinde üretilen ürünlerin, Afyon Eğitim Vakfı İktisadi İşletmesi tarafından kurulan e-ticaret sitesi üzerinden pazaryeri mantığı ile satılmasından elde edilecek gelirle daha çok öğrenciye burs verilebilmesi fikriyle hazırlıklarına başladı; ancak kurulumu sırasında birçok özel sektör firmasının katılımı oldu.

www.albikere.com sitesinde satılan ürünler bir tarafta kadın emekçilere destek olacak, bir taraftan da okumak isteyen ve maddi olanakları kısıtlı öğrencilere katkı sağlayan iki yönlü bir sosyal sorumluluk projesi olacak. Dünyada bilinen bir e-ticaret sitesi olma vizyonu taşıyan Albikere.com, kadın üreticiler başta olmak üzere tüm üreticileri ekonomiye katma ve okuyan gençleri destekleme misyonu ile kuruldu.

Amazon

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.