Ara
Close this search box.

Online alışveriş, Covid-19 salgınının ikinci dalgasında da yükselişini sürdürdü

Online alışveriş
Online alışveriş

Covid-19 salgınının ikinci dalgası birçok ülkeyi etkisi altına aldı. Salgın sebebiyle evden çıkmayı tercih etmeyen birçok insan var. Bu insanlar var olduğu sürece online alışveriş piyasası büyümeye devam edecek.

Araştırma şirketlerine göre, nisan ayında online alışveriş hacimlerinde düşüşe rastlandı. Aynı dönemde moda kategorisinin satışları yüzde 22, gözlük ve aksesuar kategorisinin satışları ise yüzde 16 oranında düştü. Bu dönemde sağlık ve eczacılık ürünlerinin siparişleri sırasıyla yüzde 33 ve yüzde 18 oranında arttı.

Online alışveriş büyümeye devam edecek

Analistler ve danışmanlık firmaları, online alışveriş sektörünün büyümesini dikkatlice analiz ediyor. Buradaki en önemli noktalardan biri kırsal bölgelerde yaşanan online alışveriş sorunlarıdır. Bu süre zarfında bazı e-ticaret yöneticileri, hem kentsel hem de kırsal bölgelerde tüketici taleplerinin arttığını vurguladı. Tüketici talebinin büyümesine dair beklentiler, insanların Covid-19 salgını nedeniyle fiziksel mağazalar ve alışveriş merkezlerinden uzak durmaya devam edeceği inancından kaynaklanıyor.

E-ticaret yöneticileri, bu ay için açıklanan verilerin akışının devam etmesine rağmen, etkilerin daha az olduğunu vurguladı. Satışları hiç düşmeyen kategoriler olduğu gibi, salgının ilk dalgasında yükselişe geçip daha sonra düşüş gösteren kategoriler de var. Şu anki durumda, geleneksel perakendeciler ve fiziksel mağaza sahipleri e-ticaret piyasasına girmek istiyor. E-ticaretin bu yükselişi, önümüzdeki yıllarda da devam edecek gibi görünüyor!

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds