Ara
Close this search box.

Amazon, teslimat platformu Prime Now’u kapatıyor

Teslimat
Amazon

Amazon, Prime Now’u, müşterilere iki saat içinde teslimat yapmak amacıyla 2014 yılında faaliyete geçirdi. Prime Now, ilk başlarda belirli şehirlerde piyasaya sürüldü; zaman geçtikçe 5 binden fazla şehir ve kasabaya yayıldı.

Amazon Başkan Yardımcısı Stephenie Landry, yaptığı açıklamada, “Prime Now’u, Amazon’un uygulamasına ve web sitesine taşıyoruz. Müşterilerimiz, bu sayede tek platform ile Amazon’un sunduğu alışveriş fırsatlarına sahip olabilecek.” dedi.

Altı sayfalık belge büyük bir projeye dönüştü

Tüketiciler, Amazon’un uygulaması veya web sitesi aracılığı ile iki saatlik teslimat seçeceğini kullanabilecek. Bunun haricinde Prime Now uygulamasında bulunan üçüncü taraf perakendeciler ve zincir eczane markaları da Amazon’a taşınacak.

Landry, 2014 yılında teslimat ağını genişletmek amacıyla 6 sayfalık bir belge hazırladığını; bu projeye de “Houdini” adını verdiğini ifade etti. 111 günde Amazon ekibinin projeyi geliştirdiğini ifade eden Landry, bu projenin daha sonra Prime Now’a dönüştüğünü vurguladı.

Amazon Prime Now, bazı ülkelerde kapatılmıştı

Amazon’un online market girişimi yıllar içinde farklı bir seviyeye ulaştı. E-ticaret devi, 2017 yılında Whole Foods’u 13,4 milyar dolara satın alarak, online market zincirini başlattı. Şirket, bu yılın ocak ayında bozulmayan gıda ürünleri teslimatı yapan Prime Pantry servisini kapattı. Şirket, “Go Grocery” markasını da “Amazon Fresh” olarak yeniden markalaştırıyor. Bunun sonucu olarak iki Go Grocery merkezinden biri kapatılacak.

Şirket, Prime Now’u bir süredir piyasadan kaldırmaya çalışıyordu. Prime Now’un kapatılması ile birlikte Amazon tüketicileri, sadece Amazon uygulamasını ve web sitesini kullanarak siparişlerine ulaşabilecek. Amazon, Prime Now hizmetini Japonya, Hindistan, Singapur’da sona erdirmişti. Şirket, bu ülkelerde Amazon Fresh ve Whole Foods aracılığıyla iki saat içinde teslimat yapıyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds