Ara
Close this search box.

Trendyol, yeni muafiyetten yılda 115 milyon lira gelir elde edecek

Trendyol
Trendyol

Karayolu Taşıma Yönetmeliğindeki yeni değişiklikler ile beraber Trendyol’a da muafiyet sağlandı. Buna göre şirket, bu muafiyetten yılda yaklaşık 115 milyon lira gelir elde edecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolu Taşıma Yönetmeliğindeki yeni değişiklikleri kamuoyuna duyurdu. Yeni düzenlemeler kapsamında, e-ticaret şirketlerine hizmet eden firmalar için mesleki yeterlilik, alan, kapasite gibi şartların aranmayacağı açıklandı.

Yetki belgesi ücretlerine ise yüzde 50 indirim uygulanacak. Motokurye ve şehir içi kargo yetki belgelerinin ücretleri ise 33 bin 96 TL’den 16 bin 548 TL’ye düşürüldü. Mesleki yeterlilik şartı da kaldırılırken, düzenleme e-ticaret firmalarına hizmet eden kargo şirketleriyle sınırlı tutuldu.

Trendyol’a muafiyet

Yeni düzenlemeler ile birlikte Trendyol, bu muafiyetlerden yılda yaklaşık 115 milyon TL gelir elde edecek. Bu düzenlemelerin, yerel e-ticaret firmalarına herhangi bir faydası olmayacağı iddia ediliyor.

Öte yandan, Rekabet Kurumu Denetim Daire Başkanı Hatice Yavuz, rekabet soruşturması yürüttüğü Trendyol’a üst düzey yönetici olarak transfer olmuştu. Bu transfer, tartışmalara yol açmıştı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds