eBay’da NFT’ler de satılabilecek

NFT

Amerika merkezli dev e-ticaret platformu eBay, platforma dijital sanat eserlerinin dijital sertifikası Non Fungible Token (NFT) satışlarını da ekliyor. NFT hizmeti, ilk olarak bazı kategorilerde güvenilir satıcılar tarafından kullanılabilecek.

eBay’a blok zinciri odaklı yeni özellikler eklenecek

NFT satışlarını kolaylaştırmak üzere şirket politikalarını güncelleyen eBay’ın CEO’su Jamie Iannone, daha önce yaptığı bir açıklamada, kripto para birimlerini yeni bir ödeme seçeneği olarak eklemeyi planladıklarını duyurmuştu. Iannone , “Dijital sanat eserleri de dahil olmak üzere tüm alışverişler kredi kartı ve PayPal hesapları ile yapılabiliyor.” dedi. eBay Genel Müdürü Jordan Sweetnam ise, platforma önümüzdeki aylarda blok zinciri odaklı yeni özellikler ekleneceğini açıklamıştı.

eBay, yeni duyurusu ile NFT sertifikalarını listelemeyi sağlayacak. Yeni özellik henüz geliştirme aşamasında. Daha önce Etsy de dijital sanat eserleri satışına izin vereceğini duyurmuştu. Amazon’un da bu trendi devam ettireceği belirtiliyor.

Dijital sanat eserleri popülerleşti

Kripto para ekosisteminde popüler hizmetlerden biri olan NFT, bir blok zincirinde kaydedilmiş benzersiz dijital öğelerden oluşuyor. Ekosistemde “dijital sanat eserleri” olarak tanımlanan varlıkları sertifikalandıran NFT, blok zinciri sayesinde koleksiyonerlere sunuluyor. NFT’ler; ticaret kartları, resimler, şarkılar veya video klipler gibi dijital koleksiyonlar için değişmeyen tokenleri içeriyor.

NFT nedir?

NFT, yani “Non-Fungible Token”, internetten kolayca indirilebilen dijital sanat eserlerini satılabilir varlıklara dönüştüren dijital sertifikadır. “Kripto sanat’ olarak da bilinen eserleri “dijital sertifika” ile aracısız olarak satmaya olanak tanıyan NFT’ler, nadirliği ve sahipliği temsil ediyor.

NFT’lerde blok zinciri teknolojisi kullanılıyor. Yapılan alışverişler bu teknoloji üzerinden kayıt altına alınıyor. Dijital sanatçı, müzayede şirketleri dışında doğrudan alıcıya ulaşabiliyor. Satılan dijital eser el değiştirirse komisyon alınıyor. NFT sayesinde dijital sanatçılar, satışlardan pay alabiliyor. Çok sayıda dijital sanatçı, müzik grubu ve spor kulübü, daha önce ücretsiz olan dijital ürünleri, NFT sayesinde maddi gelire dönüştürebiliyor.

Amazon

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.