Ara
Close this search box.

E-ticaret profesyonelleri, pazarlama ve müşteri ilişkilerini konuştu

pazarlama
pazarlama

Programa; Bilgi Üniversitesi akademisyeni Prof. Dr. Şule Özmen, Penti E-Ticaret Direktörü Mehmet Türkel, Yıldız Holding E-Ticaret Direktörü Sadem Pehlivan, Sinoz Kozmetik Satış ve Pazarlama GMY Faruk Balmumcu, Panço Pazarlama Müdürü Didem Çiğdem Kırlı, Hediyesepeti Kurucu Ortağı İlyas Erimiş, Hopi Pazaryeri Müdürü Hande Öztek, Tommy Life E-Ticaret Müdürü H. Hüseyin Gülüstan ve Enplus E-Ticaret Müdürü Mehmet Salan katıldı.

RoundTable programında; “Pazarlama Nedir?”, “Pazarlama Ve Müşteri İlişkileri Yönetimi”, “CRM Yöntem Ve Uygulamaları”, “Pazarlama ve CRM Otomasyonu” konuları ele alındı. Beş bölümden oluşan ve online ortamda gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısında cevabı aranan sorulardan bazıları şöyle;

  • Müşteri ilişkileri yönetiminde otomasyon nasıl sağlanabilir?
  • Müşteri ilişkileri yönetimini optimize etmek için kullanılan klasik yöntemler nelerdir?
  • Pazarlama otomasyonu ve CRM otomasyonunun özellikleri nelerdir?
  • Pazarlama ve müşteri ilişkileri yönetiminde kullanılan yöntemler ile yazılım ve uygulamalar nelerdir?
  • CRM otomasyonun getirileri nelerdir?

Prof. Dr. Özmen: Müşterileri elde tutacak çalışmalar yapılmalıdır

Programda konuşan Prof. Dr. Şule Özmen, modern pazarlama; veri tabanı çalışmaları ve segmentasyon yaklaşımının CRM otomasyonları üzerinden yürütüldüğüne dikkat çekerek, “Veri tabanı çalışmaları ile pazarlama yönetiminin ortak noktası; müşterinin tüketim alışkanlıklarını bu alışkanlıklardaki konjonktüre uygun olarak müşterinin kişisel hayatındaki değişimler, statüsündeki değişimler gibi hususlardaki analiz ve stratejiler ile marka kendisine en uygun olan müşterileri elde tutmaya yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesidir.” dedi.

Balmumcu: Müşterileri kontrol edebilmenin yolu müşteri odaklılıktan geçiyor

Sinoz Kozmetik Satış ve Pazarlama GMY Faruk Balmumcu, müşterileri kontrol edebilmenin tek yolunun müşteri odaklılıktan geçtiğini belirtti. Balmumcu, “Müşteri hizmetleriyle müşteri deneyimini sürekli iyileştirmeye çalışıyoruz. Müşteri taleplerine en kısa zamanda dönüş yaparak ve müşteri ile aramızdaki etkileşimi canlı tutarak firma için en doğru müşterileri tutundurmayı hedefliyoruz.” sözlerini kaydetti.

Kırlı: Sadakatsiz bir müşteri kitlesiyle karşı karşıyayız

Panço Pazarlama Müdürü Didem Çiğdem Kırlı ise, geçmişe göre oldukça sadakatsiz bir müşteri kitlesiyle karşı karşıya olunduğunu vurgulayarak, “Hangi otomasyon sistemini kullanırsak kullanalım, müşteriyle aradaki samimiyet köprüsünü kurabilmek için müşteri ilişkileri yönetiminden aldığımız verimi optimize etmek için sürekli çalışmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Erişmiş: Müşteri deneyimi için bütçeyi zorlamayan yöntemler var

Hediyesepeti Kurucu Ortağı İlyas Erimiş de, müşteri deneyimini sürekli iyileştirmeye çalışmanın ek maliyetleri olduğunu belirterek, “Ancak müşteri deneyimini sürekli üst düzeyde tutarak iyileştirmeler yapmanın bütçeyi zorlamayan yöntemleri de mevcuttur. Buna en güzel örneklerden biri de Hediye Sepeti’nin sektöre ilk adım attığı zamanlarda inşa ettiği blog projesidir.” dedi.

Öztek: Gerilla pazarlama daha yaygın

Hopi Pazaryeri Müdürü Hande Öztek ise, Z kuşağı gibi nesillerin etkisiyle ‘influencer pazarlamanın’ yakın gelecekte hızlı yükselişini sürdüreceğini kaydederek, “Buna rağmen, dünya genelinde hala gerilla pazarlamanın (Az bir bütçe ile sansasyon yaratmak isteyen markaların ortaya koyduğu yaratıcı fikirlere dayanan pazarlama yöntemi) çok daha yaygın olduğunun da altını çizmemiz gerekir.” sözlerini kaydetti.

Enplus E-Ticaret Müdürü Mehmet Salan da, “Sadakat odaklı segmentasyonları önceki satışlara göre hedeflemek, firmaların satış sonrası süreçlerindeki operasyon yükünü azaltmada büyük rol oynamaktadır.” diye konuştu.

Yıldız Holding E-Ticaret Direktörü Sadem Pehlivan ile Tommy Life E-Ticaret Müdürü H. Hüseyin Gülüstan ise, CRM yazılımları ve uygulamaları ile ilgili görüş ve tecrübelerini paylaştı.

Pazarlama otomasyonu satışları artırıyor

RoundTable toplantısında bazı istatistikler de paylaşıldı. Buna göre;

  • Pazarlamacıların yüzde 58’i ürünleri satmak için otomasyon yazılımı kullanıyor.
  • Sosyal medya gönderi planlaması, otomasyon için en uygun süreç olarak kabul ediliyor.
  • E-posta otomasyonu, yüzde 64’lük oranla en popüler pazarlama otomasyonu türüdür.
  • Pazarlama otomasyonu sayesinde şirketlerin yüzde 80’i olası satışlarda artış gördü.
  • Pazarlamacıların yüzde 77’si otomasyon nedeniyle dönüşüm oranlarında bir artış olduğunu bildirdi.
  • Otomatik lead olgunlaştırma, müşterilerin yüzde 15-20’sini satın al maya yönlendiriyor.
  • Pazarlama otomasyonu üretkenliği yüzde 20 artırıyor.
Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds