Ara
Close this search box.

Fiziksel mağazalar dijital stratejilere yöneldi

dijital
dijital

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki süpermarket zinciri Kroger, üç yıl önce İngiliz online market platformu Ocado ile ortaklık anlaşması imzalamıştı. Bu ortaklığın bir sonucu olarak Ohio eyaletinin Monroe şehrinde Ocado destekli sipariş karşılama merkezi kuruldu. Siparişler, büyüklüğü 34 bin metrekare olan depolardan gerçekleşecek.

Yeni depolarda 400 personelin yanı sıra bin tane robot da bulunacak. Yeni ortaklıkla birlikte yıllık satışların 700 milyon dolara ulaşması bekleniyor. Siparişler, sıcaklık kontrolü olan Kroger kamyonetlerinden gerçekleşecek. Bu kamyonetlerde 20’ye yakın sipariş depolanabilecek. Harita algoritması ile çalışan Ocado yazılımları, bu siparişlerde kullanılacak. Bu yazılım, en verimli rotaları kullanmak için tasarlandı.

Kroger teslimatları 2020’de yüzde 150 oranında arttı

Covid-19 salgınının ortaya çıkması ve virüsün yayılması için uygulanan kısıtlamalar sebebiyle insanlar günlük ihtiyaçlarını gidermek için online platformlara yöneldi. Kroger ve Ocado’nun ortaklığı üç yıl önce duyurulmuştu. Online alışveriş rakamlarının yükselmesi Kroger ve Ocado’yu beraber iş yapmaya itti.

Online satışların yükselmesi e-ticaret sektöründe de rekabetçiliği artırdı. Amazon, Walmart ve birçok e-ticaret devi bu rekabetçi pazarda ön plana çıkmak için farklı stratejiler uyguladı. Bu eğilim, Kroger’ın şirket bazında büyümesini de sağladı. Kroger Başkanı ve CEO’su Rodney McMullen, teslimatların 2020’de yüzde 150 oranında arttığını söyledi.

Fiziksel mağazalar dijital stratejiler uyguluyor

Covid-19 salgını sona erdiğinde birçok tüketicinin fiziksel mağazalara geri döneceği konusunda fikirler oluşsa da birçok analist online alışveriş alışkanlığının Covid-19 sonrasında da kısmen devam edeceğini konusunda hemfikir. Şirketler, bu talebi karşılamak için altyapılar inşa ediyor.

Kroger, birçok fiziksel mağaza gibi farklı dijital stratejiler uyguluyor. Ocado’nun haricinde şirket, mağaza içi operasyonlarının verimliliğini artırmak için Instacard ile de bir ortaklık imzalamıştı. Kroger’ın Instacart ile ortaklığının devam etmesi, hatta Florida’ya yayılması bekleniyor. Kroger’in CIO’su Yael Cosset, bu iki ortaklığın Kroger ve müşterileri için kritik bir önem arz ettiğini ifade etti. Casset, Instacart ve Ocado ile yaptıkları stratejik anlaşmalardan memnun olduklarını ve iki şirketle çalışmalarının yakın temasa devam edeceğini bildirdi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds