Ara
Close this search box.

E-ticarette ürün deneme girişimlerinin sayısı artıyor

ürün deneme
ürün deneme

Amazon’dan ilham alarak “deneme kabini” ya da “ürün deneme” uygulamasını devreye sokan girişimler de var. Bunlardan biri olan San Francisco merkezli startup TryNow, 12 milyon değerinde yatırım aldı. TryNow, Shopify Plus’ı kullanan online perakendecilerin müşterilerine ürün denem fırsatı veriyor. Startup, müşterilerin eşyaları alıp denemelerini ve istemedikleri ürünü iade etmelerini sağlıyor. TryNow, Universal Standard, Roolee, Western Rise ve Solid & Striped’in de aralarında bulunduğu gelecek vaat eden 50 online perakendeci ile çalışıyor. Bu perakendeciler, 10 ila 100 milyon dolar arasında gelir elde ediyor.

“Müşteri satın alacağı ürünü deneyebilmelidir”

TryNow CEO’su Benjamin Davis, Covid-19 salgını nedeniyle fiziksel mağazaların yerini e-ticarete aldığını hatırlatarak, TryNow hizmetini kullanan markaların ortalama sipariş değerini yüzde 63, dönüşüm oranlarını yüzde 22 ve reklam harcamalarından elde edilen geliri de yüzde 76 oranında arttığını vurguluyor.

Moda, “satın almadan önce ürün deneme” tarzlı online hizmetler için ilk odak noktası oldu; ancak model bununla sınırlı değil. Davis, giyimin kendileri için temel bir kategori olduğunu; ancak aynı zamanda bu modelin mutfak malzemelerine de uygulanabileceğini belirtiyor. Böyle satış yapmanın birim ekonomisi açısından çok önemli olduğunu söyleyen Davis, şu ifadeleri kullandı: “Prime Wardrobe, bu modelin moda kategorisinde ünlenmesini sağladı. Ama biz bunun sadece moda ile sınırlı kalacağını düşünmüyoruz. Müşteri satın alacağı ürünü deneyebilmelidir.”

Ürün deneme uygulaması Shopify’e odaklandı

TryNow, yıllar içinde ortaya çıkan daha büyük bir ticaret ve finans hizmetleri dalgasının bir parçası olarak ortaya çıktı. Ödemelerle ilgili özellikler oluşturmanın karmaşık bir yapısı var. Odağı finans olmayan bir şirketin bunu yapması oldukça zor. Piyasa devleri, rekabette ön plana çıkmak için şirket içinde büyümeye ve kendi teknolojisini oluşturmaya devam ediyor. Gelişen teknoloji ile beraber talep de artıyor ve daha çok yönlü bir hale geliyor. Nispeten küçük şirketlerin bunları geliştirecek maddi gücü bulunmuyor. Dolayısıyla küçük şirketler, ürün deneme uygulaması TryNow gibi hizmetleri müşterilerine sunmayı tercih ediyor.

Shopify, e-ticaret ekosisteminde değerli bir marka haline geldi. TryNow CEO’su Davis, TryNow’un yalnızca Shopify ve özellikle perakendecilerin e-ticaret vitrinleri oluşturmasına izin veren Shopify Plus ile çalıştığını belirtti. Davis, şu ifadeleri kullandı: “Big Commerce ve Adobe’s Magento gibi diğer platformları kullanan perakendeciler de hizmetimizi kullanmak istiyor. Zamanla bunları geliştireceğiz. Ancak şimdilik Shopify’ın en güçlü platform olduğunu biliyoruz ve buna göre davranıyoruz.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds