Amazon, 2021 yılında 295 bin yeni satıcı kazandı

Amazon

Amerika merkezli e-ticaret devi Amazon’un pazaryerine 295 bin yeni satıcı girdi. Bu rakam, saatte 155, günlük 3 bin 734 kişiye denk geliyor. Yeni satıcılar, Amazon’un popülerliğinden ve fırsatlarından yararlanarak daha fazla müşteriye ulaşmak istiyor. 2021 yılı sonuna kadar 1,4 milyon yeni satıcının Amazon pazarına girmesi bekleniyor.

Amazon’un yeni satıcıları, yüzde 26 oranında ABD pazarında satışa başladı. Amazon Hindistan pazarına ise 29 bin 278 yeni satıcı katıldı. Kanada pazarında da bu rakamın 22 bin 88 olduğu açıklandı.

Amazon, yeni pazarlara açılma fırsatı sunuyor

Amazon, satıcılar için geniş bir ürün ve hizmet yelpazesi sunuyor. Yeni satıcılar, Covid-19 etkisiyle e-ticaret satışlarının rekor seviyeye yükselmesinden sonra Amazon pazarına girdi. Dünya genelindeki kısıtlamalar, müşterilerin e-ticaret kanallarına yönelmesini sağladı. Amazon, kurulu düzene sahip olduğu için bu krizden başarılı bir şekilde çıktı. Bu sebeple, çoğu satıcı popülerliğinden dolayı Amazon’u tercih etti.

E-ticarete geçiş, çoğu perakendecinin daha fazla müşteriye ulaşmak için popüler pazarlara yönelmesine neden oldu. Amazon pazarına her dakika katılan iki satıcı, Amazon’un piyasadaki etkinliğini kanıtlıyor. Yeni satıcılar, işletmelerini büyütmek isteyen küçük işletmeleri temsil ediyor. Amazon gibi yerleşik platformlardan yararlanmak, küçük satıcıların işlerini büyütmelerini sağlıyor. Ayrıca, satıcılar, Amazon’u kullanarak kendi başlarına erişemeyecekleri yeni bir müşteri tabanına ulaşıyor. Amazon, bunun haricinde satıcılara yatırım yapmadan yeni pazarlara açılma fırsatı tanıyor. Satıcıların Amazon’un fırsatlarından yararlanması için pazar içi tedarik zinciri oluşturmaları gerekiyor.

Satıcılar arasındaki rekabet artmaya devam ediyor

Amazon pazarında iş yapmak diğer platformlara göre daha kolay! Bu nedenle yeni satıcılar diğer eski satıcılarla rekabete giriyor. Bu, tüketiciler için farklı alternatifler anlamına geliyor. Rekabet sadece diğer satıcılardan dolayı değil, aynı zamanda Amazon’un kendisinden dolayı da büyüyor.

Trafikteki artış, satıcılar için daha fazla müşteri anlamına geliyor. Fakat Amazon’un kendi özel ürünlerini düşük fiyattan satması, pazara yeni katılan satıcılar için risk oluşturuyor. Yeni satıcılar ürünlerini üst sıralara taşımak istiyorsa Amazon reklamlarını kullanmak zorunda; ancak bu, ürünlerin satılacağını garanti etmiyor. Amazon, satıcıların gözünde kendi değerini katlaması için büyük bir fırsata sahip. Buna rağmen, sadece Amazon’un marka adına bağlı kalmak, üçüncü taraflar için satışların artacağını garanti edemiyor. Dolayısıyla satıcılar hem şimdi hem de gelecekte Amazon’da satış konusunda stratejik düşünmelidir!