Ara
Close this search box.

Amazon, Hindistan e-ticaret ekosisteminde yerini sağlamlaştırıyor

Amazon
Amazon

Amazon Hindistan Kitle ve Pazarlama Direktörü Ravi Desai, en büyük e-ticaret markalarından birini yerel Hint pazarına nasıl uyarladığını anlattı. Desai, ilk olarak yerelleşmenin (lokalizasyon) çok önemli olduğunu belirtiyor. Bundan sonra da e-ticaret pazarında büyük bir rol oynamaya devam edeceklerini kaydediyor. Desai’ye göre Amazon’un büyümesindeki temel faktör, ülkede e-ticaret ve dijital teknolojinin aynı anda benimsenmesi…

“Akıllı telefon fiyatlarının düşmesi e-ticareti büyüttü”

Desai, “Altı yıl önce internet ülkede herkes tarafından kullanılmıyordu. Birkaç kilit gücün bir araya gelmesi, ülke bazında internet devriminin oluşmasına sebep oldu. E-ticaret pazarına yeni müşterilerimiz katıldı. Akıllı telefonlar e-ticaret için çok önemlidir. Akıllı telefon fiyatlarının ülkenin orta gelirli kesimdeki insanlar için uygun bir hale gelmesi, e-ticaretin büyümesinde önemli bir rol oynadı.” sözlerini kaydediyor.

Amazon’un Hindistan’daki pazarlama stratejisi

Amazon, ülkedeki pazarlama stratejisini temel hizmetler etrafında küresel ve yerel iç görülerle birleştirdi. Bu kombinasyon, son yıllarda birçok markanın pazarlama stratejilerinin bel kemiğini oluşturuyor. Bir sonraki adım, daha farklı dillerin konuşulduğu kırsal Hindistan’da e-ticaret faaliyetlerini başlatmak olacak.

Hindistan’da yüzlerce dil ve lehçe konuşuluyor. En az 1 milyon kişi tarafından konuşulan 20’den fazla dil var. Bu yüzden dil, Hindistan’da bir nevi çeşitlilik sağlıyor. Son zamanlarda Amazon, Hindistan’daki pazarına en çok konuşulan dillerle işlem yapma seçeneği ekledi. Bu dillerin arasında İngilizce de yer alıyor.

“Sloganımız; müşteri odaklı davranmak”

Desai, teknoloji şirketlerinin pazara yenilikler getirdiğini; Amazon’un müşterilerine sadık kaldığını ifade ederek, şunlar söylüyor: “Bizim için müşteri odaklı davranmak çok önemlidir. Bu, bizim temel liderlik ilkelerimizden biridir. Pazarlama ekibimiz bunu işletme sloganı olarak kullanıyor. Teknoloji, bu bağlamda harika bir çözüm sağlıyor. Müşteri ihtiyaçlarına yönelik çözümler uyguluyoruz, dolayısıyla bizim dayak noktamız müşterilerimiz. Müşterilerimize daha iyi nasıl hizmet verebiliriz, sürekli bunu düşünüyoruz. Müşteri odaklı bir ekibiz ve böyle olduğumuz sürece piyasaya yenilikler getirmeye devam edeceğiz.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds