Ara
Close this search box.

E-ticaret girişimi goPuff, 9 milyar dolar değere ulaştı

e-ticaret
e-ticaret

goPuff’in değerlemesi beş ayda iki kattan fazla arttı. Şirket, 8,9 milyar dolarlık değerleme ile 1,15 milyar dolar topladığını duyurdu. goPuff, yeni fonları ABD genelinde ve uluslararası alanda büyümek için kullanacaklarını açıkladı. Şirket ayrıca; güzellik, bebek ürünleri, sağlıklı yiyecekler haricinde farklı kategorilere de yatırım yapmayı planlıyor.

E-ticaret girişimcisi iki üniversite öğrencisi kurdu

Amerika Philadelphia merkezli goPuff, 2013 yılında Drexel Üniversitesi öğrencisi iki genç tarafından kuruldu. Şirket, reçetesiz satılan ilaçlardan alkole kadar ürün kategorilerini genişletmek istiyor. Geleneksel marketleri hedefleyen girişim, ilk olarak üniversite öğrencileri arasında başarı elde etti.

goPuff, “anlık ihtiyaçlar” adlandırdığı ürünleri pazara sokarak tüketici tabanını biraz daha büyüttü. E-ticaret platformu kullanıcılarının ortalama 30’lu yaşlarda olduğu belirtildi. goPuff’ın kurucu ortağı Rafael Ilishayev, “İster bebek bezine ihtiyacı olan anne ister hayvan mamasına ihtiyacı olan evcil bir hayvan sahibi… Hayatın her kesiminden insanlara hizmet veriyoruz. Geleneksel kategorilere nazaran yeni kategorilerimizde daha hızlı büyüme yakaladık.”

Otuz dakika içinde teslimat sözü

E-ticaret girişimi goPuff, dikey entegrasyonun önemli bir avantaj olduğunu savunuyor. Ürünleri direkt olarak üreticilerden satın alıyor; ardından bu ürünleri 250’den fazla mini depoya taşıyor. Son olarak ürünler, şoförler aracılığı ile müşterilere dağıtılıyor. lishayev, bu sistemin hızlı teslimat ve güçlü birim ekonomisi sağladığını söyledi. Ayrıca, bu sayede teslimat ücretlerini şoförlere aktardıklarını ekledi.

goPuff, ABD genelinde 650’den fazla şehirde kullanıcılara hizmet sunuyor. Şirket tarafından kiralanan şoförler, 30 dakika içerisinde siparişleri müşterilerin kapılarına kadar getiriyor. goPuff, geçtiğimiz kasım ayında 350 milyon dolara alkollü içecek zinciri BevMo!’yu satın almıştı. Şirketin Amerika genelinde 160 mağazası bulunuyor.

Covid-19 salgını milyonlarca tüketiciyi evlerinde kalmaya zorladı. goPuff, krizi fırsata çevirerek müşterilerini mümkün olduğu kendi pazarına taşıdı. Tüketiciler, salgın süreci boyunca goPuff’a güvendi. goPuff’ın sipariş hacminde geçen yıla göre yüzde 400 oranında bir artış kaydedildi. Gıda ve market teslimat hizmetleri dünya genelinde büyük bir yükseliş yaşadı. goPuff, tüketicilerine 1 saat içerisinde kapıya kadar teslimat yapan tek şirket değil. Amazon’un 2 saatlik “Fresh” hizmetinin yanı sıra DoorDash, Uber Eats, Postmates ve Instacart da benzer hizmetleri tüketicilerin beğenisine sunuyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds