Ara
Close this search box.

E-ticarette başarıyı engelleyen 4 hata

e-ticarette başarı
e-ticarette başarı

E-ticarette başarılı görünen bir mağaza açtığınızı varsayalım. İşinizi dünya pazarına açmak mı istiyorsunuz? E-ticaret söz konusu olduğunda yapmamanız gereken hatalar vardır. E-ticaret pazarına girmek çok kolaydır; fakat rekabetçi pazarda işi sürdürmek zordur. E-ticaret işi kurarken yapılmaması gereken hatalar var!

İşte e-ticarette başarıyı engelleyen 4 önemli hata

1. Nihai hedefleri belirlememek

Birçok girişimci, e-ticaret işi yaparak hızlı bir şekilde başarıya ulaşacağını düşünür. Burada önemli olan nokta, doğru planlama yapmaktır. Dolayısıyla kolay ve hızlı bir şekilde para kazanmak, e-ticarette başarılı mağazanın arkasındaki tek motivasyon olmamalıdır.

Ürünü satın almadan ve online mağaza tasarlamadan önce iş hedeflerini belirlemek gerekiyor. E-ticaret işini pasif bir gelir kaynağı olarak mı düşünüyorsunuz? Veya bu işten kazanacağınız parayla hayatınızı mı değiştirmek istiyorsunuz? E-ticarette başarılı platformu önümüzdeki yıllarda satacak mısınız? Bu sorulara vereceğiniz yanıtlar e-ticaret işinin çeşitli yönlerini hiç şüphesiz etkileyecektir. Ayrıca, dropshipping ve Amazon FBA arasında da seçim yapmanız gerekecektir.

2. Yanlış niş pazar seçilmesi

Yanlış niş Pazar seçimi, bir e-ticaret girişimcisi olarak yarışta yer almak isteyenlerin kaçınması gereken hatalardan biridir. Size uygun olmayan niş pazarını seçerseniz, en mükemmel ürünü satsanız bile işletmeniz başarılı olmayacaktır. Dolayısıyla, çeşitli pazarları araştırmanız çok önemlidir. Bunun sonucunda en kârlı olan pazarı seçmeniz gerekiyor. Satmayı planladığınız ürünün hangi pazarlarda ilgi çekeceğini öğrenmek istiyorsanız e-ticarette başarılı niş platformları incelemelisiniz.

3. Hedef kitleyi belirlememek

Ürünü kime sattığınızı bilmiyorsanız gelirinizi asla artıramazsınız. Sosyal medya kanallarından pazarlama kampanyalarına kadar hedef kitleniz e-ticaret işinizin her yönünü etkileyecektir. Potansiyel müşterilerin kim olduğunu anlayarak onlara doğru zamanda ulaşmanız gerekiyor.

Günümüz tüketicilerinin seçim yapma konusunda zorluklar yaşadığını göz önünde bulundurarak, kişiselleştirilmiş ürün önerileri ve farklı pazarlama stratejilerine odaklanmanız e-ticarette başarı için yararlı olacaktır.

Hedef tüketiciler hakkında daha iyi fikir sahibi olmak için online anketleri, sosyal medya analizlerini detaylı bir şekilde inceleyin. Hedef kitlenizin alışveriş alışkanlıklarını; e-ticaret pazarındaki davranışlarını anlamaya çalışın. Tüm bunları yapmanız, e-ticarette başarıyı sağlayacaktır.

4. Web navigasyon ve kullanıcı deneyiminin göz ardı edilmesi

E-ticaret sitesinin görsel olarak çekici olması çok önemlidir. Fakat sitenin yüklenmesi çok uzun sürüyorsa veya sık sık çöküyorsa bu görsellik pek işe yaramayacaktır. Aynı şekilde ödeme sürecinin yarıda kalması, siteniz hakkında kötü bir fikir oluşmasına neden olacaktır. Bu senaryolardan kaçınmak için e-ticaret sitesini mümkün olduğu kadar basitleştirmek gerekiyor.

Kullanıcıların bir ürün kategorisinden diğerine geçmek için çok fazla bağlantıyı tıklamaması satıcının yararına olacaktır. Ayrıca, CDN desteği sağlayan güvenilir bir sunucu seçmek de çok önemlidir. Web tasarımı konusunda bilgili değilseniz, kullanıcı deneyimi konusunda uzmanlaşmış bir personeli işe almak en mantıklı karar olacaktır.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds