Ara
Close this search box.

Türkiye’den Azerbaycan ve BDT bölgesine e-ihracat köprüsü

Azerbaycan
Azerbaycan

Brendfoni, Türkiye’deki markaların Azerbaycan başta olmak üzere 300 milyon nüfusa sahip Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) bölgesindeki en büyük e-ihracat ortağı olmayı hedefliyor. Şirket, 2021 Haziran ayına kadar 70’i aşkın Türk markasını bünyesinde barındırarak, online perakende satışlarını artırmayı hedefliyor.

Türkiye’de 2018 yılında faaliyetlerine başlayan e-ihracat odaklı pazaryeri Brendfoni.com.tr, ilk operasyonunu kurduğu Azerbaycan’da güçlü bir e-ticaret altyapısı oluşturdu. Şirketin operasyon gücü, e-ticaret ve e-ihracat lojistiğinde deneyimli üst düzey kadrosu ve 200’ü aşan uzman çalışanından geliyor.

İki milyar liralık Azerbaycan pazarına köprü

Azerbaycan, 10 milyonu aşan nüfusa bir sahip. Azerbaycan tüketicileri aracı yapılar kullanarak 2020 yılında Türkiye’deki e-ticaret platformlarından yaklaşık 1 milyar TL’lik e-ticaret hacmi geliştirdi. Son dönemde yapılan araştırmalar, tekstil ürünleri başta olmak üzere Türkiye’deki üreticiler için 2021 yılı itibariyle yıllık 2 milyar TL’lik bir pazar hacmi olduğunu gösteriyor.

Brendfoni, Azerbaycan e-ticaret operasyonlarıyla Türkiye özelinde 2019’da 300 bin işleme imza atarak, 70 milyon TL’lik bir iş hacmi oluşturdu. 2020 yılında ise işlem hacmini 660 bini üzerine çıkaran şirket, 140 milyon TL’lik ciroya ulaştı. Bugüne kadar 1 milyona yakın Azerbaycan tüketicisine ulaşan şirket, 400 bine yaklaşan aktif müşteri sayısına ulaştı.

Azerbaycan’ın lider pazaryeri olacak

Azerbaycan
Brendfoni İş Geliştirme Direktörü Nicat Ahmadov

Brendfoni İş Geliştirme Direktörü Nicat Ahmadov, Azerbaycan’da e-ticaret hacmi yüksek olsa da şu anda doğrudan pazarı domine eden yerel bir pazaryeri bulunmadığına dikkat çekti. Ahmadov, Azerbaycan tüketicisinin özellikle ABD, Çin, Almanya ve Türkiye gibi ülkelere ait farklı sitelerden aracı kurumlar üzerinden dolaylı alışveriş yapabildiğini hatırlatarak, “Almak istedikleri ürünü yerel e-ticaret lojistiği yapan şirkete online olarak ileterek ürünleri bu şirketlerin kendileri adına temin etmesini talep ediyor ve ardından da süreç sonunda adreslerinde veya kargo alım merkezlerinde ürünlerini teslim alıyorlar.” diye konuştu.

Bu doğrultuda Brendfoni’nin pazaryeri olarak önemli bir değişimi başlattığını ve Türkiye üzerinden çok sayıda markayla iş birliğine gittiklerini belirten Ahmadov, Brendfoni ile Azerbaycan’da büyük bir e-ticaret kültürü yaratmaya başladıklarını ve bu sayede 2021 sonunda 500 milyon liralık ciro hedefine ulaşacaklarını ifade etti.

BDT pazarına da açılmaya hazırlanıyor

Brendfoni.com.tr, 2022 yılında Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Gürcistan, Rusya, Beyaz Rusya ve Ukrayna’yı kapsayan Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) bölgesine açıldı. Şirket, bu ülkelerde kuracağı ofislerle ve güçlü e-ticaret lojistiği altyapısıyla gelişmeye açık bu pazarlarda da lider konuma gelmeyi hedefliyor. 2023 sonuna kadar Türkiye e-ticaret satıcılarını 300 milyon nüfusa sahip BDT bölgesi ile buluşturmayı amaçlıyor.

Türk markalarına ücretsiz kargo seçeneği

Azerbaycan

Türkiye’den online alışveriş yapan Azerbaycan tüketicileri her paket için 50 ila 80 TL’lere ulaşan kargo ücretleri ödemek zorunda kalıyordu. Brendfoni, yaptığı yatırımlar ve kurduğu lojistik altyapı ile ücretsiz kargo seçeneği sundu. Normal şartlarda neredeyse Türkiye’deki yurt içi kargo fiyatlarına denk gelen fiyatlarla teslimat garantisi sunuyor. Ürün maliyeti dışında ikinci bir yüksek maliyetle karşılaşmayan tüketiciler online alışveriş konusunda iştahını artıracak.

Öte yandan, e-ticaret sektörünün en büyük sorunlarından olan iade konusu ise Brendfoni tarafından “Mutlu İade” yaklaşımıyla üretici marka süreçten bağımsız tutularak, tüketiciye para iadesi yapılarak müşteri ve marka memnuniyetiyle çözülecek. Brendfoni, tamamen Azerbaycan tüketicisini hedefliyor. Giyim, aksesuar, ayakkabı, çanta ve ev tekstili gibi farklı birçok kategori altında satışlar yapılıyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds