Amazon “pet şişede idrar” iddiasını kabul etti

Amazon

Pandemi sürecinde e-ticaret şirketleri yoğun mesai yapıyor. Bu durum, personeli doğrudan etkiliyor. Global online pazaryeri Amazon’da da iş yükünün artması, çalışanların mesailerini etkiledi. Amazon personeli, mesai saatlerini insanlık dışı şartlarda geçiriyor. Bu durum, “pet şişede idrar” skandalı ile patlak verdi. Tuvalete bile gidemeyen Amazon çalışanlarının idrarlarını pet şişelere yapmak zorunda kaldıkları ortaya çıktı. Bu durumu yaşayan açıklamaları kamuoyunda büyük tepki çekti.

Pocan: Çalışanlara saatte 15 dolar ödemek sizi ilerici yapmaz

Skandala siyasetçiler de tepki gösterdi. Amerikalı Demokrat siyasetçilerden Mark Pocan, bir tweet ile Amazon yönetimine ateş püskürdü. Pocan, “Çalışanlara saatte 15 dolar ödemek sizi ilerici bir iş yeri yapmaz. Üstelik siz sendikaya karşı bir tutum sergileyip çalışanların pet şişeye idrarlarını yapmaya zorlarken.” ifadelerini kullandı.

Pocan’ın tepkisine Amazon’dan cevap geldi; “Buna gerçekten inanmıyorsun değil mi? Bu doğru olsaydı kimse bizim için çalışmazdı.” ifadeleri ile Pocan’a karşı sert bir tavır gösterdi. Amazon’un bu tweet’ten geri adım atması uzun sürmedi. Amazon News sitesinde yayınlanan özür açıklamasında tweet için özür dilendi. Ayrıca, sürücülerin pet şişelere idrar yaptığını kabul eden Amazon’un açıklamasın tweet’lerin de yanlış olduğu belirtildi.

Amazon: Sürücüler tuvalet bulmakta güçlük çekiyor

Amazon tarafından yayınlanan açıklamada, yaşananlardan dolayı mutsuz olduklarını ve Pocan’a bir özür borçlu olduklarını belirten şirket, “Büyük bir sürücüsü kitlemiz var. Bu konuda onlara odaklanmak yerine merkezlere odaklandık. Bu birimlerde düzinelerce tuvalet var ve çalışanlar istedikleri zaman tuvalete gitmekte özgürler.” ifadelerine yer verdi. Açıklamada; sürücülerin çoğunlukla trafikte ve kırsal yollarda bulunmaları nedeniyle tuvalet bulmakta güçlük çektikleri ve pandemi sırasında umumi tuvaletlerin kapalı olmasının da sorunu daha da kötüleştirdiği kaydedildi.

Amazon tarafından yayımlanan özür açıklamasında, “Bu durum Amazon’a özgü değil, uzun süredir devam eden endüstri çapında bir sorun. Bunu çözmenin yollarını arayacağız.” ifadeleri kullanıldı. Öte yandan, bazı haber sitelerinde Amazon’un saldırgan stratejisi, Jeff Bezos’un yöneticilere, eleştirilere karşı mücadele etmeleri gerektiğini söylemesinin bir sonucu olarak gösterildi.

Amazon

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.