Ara
Close this search box.

Dev şirketlerde Covid-19 aşısı rekabeti

Covid-19 aşısı
Covid-19 aşısı

Amazon, Missouri’deki merkezinde Covid-19 aşısı için aşılama merkezleri kuracağını duyurdu. Aşılama klinikleri, Missiouri’nin ardından Nevada ve Kansas’ta da oluşturulacak. Kliniklerde yapılan Covid-19 aşısı Amazon çalışanlarına sağlık çalışanları tarafından uygulanıyor. Amazon, diğer eyaletlerdeki ön planda çalışan personellerini aşıya ulaştırdıkça, depolarda daha fazla aşı klinikleri açmayı planladıklarını belirtti.

Covid-19 aşısı rekabeti

Bu ayın başlarında, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, büyük işgücüne sahip olan markaların kendi sahalarında Covid-19 aşı kliniklerini kurmasına yönelik bir rehber yayınladı. Tarım devi Cargill, Tyson Foods ve Detroit’teki bazı otomobil üreticileri kendi tesislerinde aşı klinikleri oluşturarak bu kervana katıldı.

Amazon’un dünya çapındaki işyeri sağlığı ve güvenliğinden sorumlu başkan yardımcısı Heather MacDougall, Covid-19 aşılarını Amazon’un adına koruyan bir şirketle çalıştıklarını belirtti. MacDougall, “Üçüncü taraf şirketlerle beraber çalışarak, aşıya kimin uygun olduğunu daha iyi anlayabiliyoruz.” dedi.

Amazon, aşı konusundaki kaygıları azaltmaya çalışıyor

Şirket, ön saflardaki çalışanlarını her doz için 40 veya 80 dolara varan bir bonus sunarak aşı yaptırmaya teşvik etti. Amazon, Covid-19 aşısı olarak yan etkiler yaşayan çalışanların ücretsiz izne çıkacağını belirtti. Amazon, aşıyla ilgili korkuları veya endişeleri hafifletmek için bazı adımlar attı. Facebook gruplarında, ABD’deki bazı depo çalışanları, aşının yan etkileri ve zorunlu tutulması konusunda endişelerini ve şüphelerini dile getirdi.

Amazon, depolarında aşı hakkında eğitici bilgiler ve olumlu mesajlar yayınladı. Şirket, işçilerine aşının güvenli ve etkili olduğunu, normal yaşama dönmek için aşılanma sürecinin çok kritik olduğunu söyledi.

E-ticaret devi, ayrıca, çalışanlarının Covid-19 aşısı ve önlemleri hakkında tutumlarını öğrenmek için Amazon Connections aracılıyığıyla depo çalışanlarına bir anket gönderdi. Ankette, çalışanlara “Covid-19 aşılarının ve düzenli Covid-19 testlerinin sizi güven altına aldığını düşünüyor musunuz?” diye soruldu. Yanıt olarak ise, “evet” ve “cevaplamak istemiyorum” seçenekleri ankette yer aldı. Amazon, halihazırda kendi tesis bünyesindeki aşı kliniklerine büyük ilgi görüyor. Şirket tarafından verilen demeçte, binden fazla ön safta çalışan personelin yeni aşı merkezlerinde aşı olmak için kayıt yaptırdığı belirtildi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds