Ara
Close this search box.

Evde sağlık hizmetleri sektörü e-ticarete yöneliyor

evde sağlık
evde sağlık

Evde sağlık şirketi Better Health, kolostomi torbaları, kateterler, yürüme yardımcıları ve insülin pompaları gibi sağlık sorunları olan müşterilerine hizmet veriyor. ABD’deki evde sağlık malzeme pazarının toplam değerinin yıllık yaklaşık 60 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Bu pazar, genele bakıldığında çok uzmanlaşmış bir pazar olarak dikkat çekiyor.

Şirket, evde sağlık sektörüne yenilik getirdi

Kronik bakıma ihtiyaç duyan bireyler, hangi ekipman ve malzemeleri seçmeleri konusunda zorluk yaşıyor. Yaptıkları seçim yaşam kalitelerini etkiliyor. Dolayısıyla rehberliğe ve desteğe ihtiyaç duyuyorlar.

Better Health kurucu ortağı ve CEO’su Naama Stuber Breckler, sektördeki sorunları tespit etmek için piyasaya girdiklerini ve bu sorunları çözmeye başladıklarını söyledi. Breckler, şu ifadeleri kullandı: “İlk şirketim, okulu bitirdikten sonra hemen kurduğum –  CompactCath’ti. Aralıklı yeni bir kateter oluşturduk; çünkü kronik mesane sorunları olan ve günlük olarak kateter kullanması gereken kişiler için mevcut seçeneklerde bir boşluk olduğunu tespit ettik. Ürünü pazara sunmadan önce tıbbi cihaz endüstrisini analiz ettim. Bazı insanlar için hayati önem taşıyan tıbbi malzemeleri almanın ne kadar zor olduğunu gördüm. Bunun daha iyi bir ürün keşfetmekle alakası olmadığını, problemin sistematik olduğunu anladım. Sektöre yenilik getirdik diyebilirim.”

Shopify ile benzerlik taşıyor

CompactCath’in hikayesi başka bir e-ticaret öncüsü olan Shopify’in da kuruluş hikayesine benziyor. Shopify CEO’su Tobi Lütke de aynı Breckler gibi online snowboard mağazasını işletmek için mevcut seçeneklerin yetersiz olduğunu fark etmiş ve Shopify’ı kurmuştu.

Breckler, CompactCath ile doğrudan pazarlama stratejisini kullanarak kendi satış ürünlerini oluşturduklarını ve  süreç boyunca kronik rahatsızlığı olan müşterileriyle iletişim kurduklarını belirtti.  Müşteri deneyimleri hakkında araştırma yaparken mevcut pazardaki sorunları fark ettiklerini de ekledi. Breckler, şu ifadelere yer verdi; “Müşterilerin sorunları hep aynıydı, aynı hikayeleri tekrar tekrar dinledik. Müşteriler doğru tedarikçiyi bulmakta zorluk yaşıyorlar, ürünler genellikle mağazalardan tedarik ediliyor. Bu ürünler, yüksek fiyatlardan faturalandırılıyor. “

Danışmanlar, farklı konularda kullanıcılara yardımcı oluyor

Ürün seçimlerini bazen ürün içeriği değil, marka adı belirliyor. Fakat tıbbi sektörde seçilen ürün yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilir. Müşteriler, CompactCath gibi bir şeyin var olduğunun farkında olmayabilir ve bunun yerine hareket kabiliyetlerini sınırlayan farklı bir kateter tercihinde bulunabilirler. Doktorlar ve tıp uzmanları da onlara en iyi tavsiyeyi vermeyebilir; çünkü bu rahatsızlıklara sahip olan insanları anlasalar da, bu sıkıntıları yaşamamışlardır.

Better Health, birebir koçluk, ürün kullanım eğitimi ve ekipman seçim sürecinde hastalara yardımcı olan danışmanlar vasıtasıyla bu konuya netlik getirebilir. Startup aynı zamanda sigorta süreci, evrak işleri ve maliyetler konusunda da müşterilerine kolaylık sağlıyor. Şirket, müşterilerine daha iyi hizmet vermek için ilk elden deneyime sahip meslektaşlarından yararlanmaktadır. Better Health, halihazırda 48 eyalette müşterilerine hizmet veriyor. Medicare lisanslı Better Health, Oscar Health gibi ve Humana gibi fonlardan yatırım aldı. Bu yatırım, sağlık sektörünü yakından tanıyan ve Breckler’in önceki girişimlerine yatırım yapan 8VC tarafından yönetildi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds