Ara
Close this search box.

Kutular ve koliler e-ticaretin mihenk taşlarından biri oldu

kutular
kutular

E-ticaretin yaygınlaşması ile birlikte perakendeciler çok kanallı pazarlama stratejilerine yöneldi. Online alışverişe aşina olan milyonlarla tüketici, pandemi döneminde e-ticaret kullanımını daha da artırdı. Ayrıca, birçok yeni kullanıcı, kısıtlamalarla karşı-karşıya kalınca ihtiyaçlarını gidermek için e-ticaret kanallarını ilk kez kullandı. Bu süreçte kutular ve kolilere talep arttı.

Çoğu perakendeci, Covid-19 salgını ortaya çıkmadan önce de e-ticaret stratejileri planlamaya başlamıştı. Pandemi ve pandeminin getirdiği kısıtlamalar, bu planların daha da hızlı uygulanmasını sağladı. Hem perakendeci, hem de müşteri davranışlarında görülen değişikliklerle beraber karton kutulara ve kolilere talep arttı.

Kutular tedarik zincirinin belkemiği oldu

Nakliye veya teslimat kutularına olan talep 2020 Mart ayında, temizlik malzemeleri ve yiyeceklerin aşırı stoklanması nedeniyle 2019 Mart ayına göre yüzde 9 oranında arttı. Teslimatlar haziran, temmuz ve eylül aylarında bir önceki yıla kıyasla yeniden arttı. Ekim, kasım ve aralık sevkiyatları rekor seviyelere ulaştı. Endüstri sevkiyatları 2020 yılında yüzde 3.4 oranında büyüdü, bu 1994’ten bu yana görülen en büyük yıllık artış oldu.

Nakliye kutuları e-ticarette tedarik zincirinin belkemiği olarak kabul edildi. İnsanların e-ticarete hızlı bir şekilde adapte olması sektörü ayakta tuttu. E-ticaret markası sahipleri, kutu boyutlarını ayarlamak için ambalajlı tüketici ürünlerini yakından analiz etti. Günümüz dünyasında ürünler, daha küçük birimler halinde, daha uzak noktalara sevk ediliyor. Tedarik zinciri boyunca bu ürünleri korumak perakendecilerin ana görevi haline geldi.

Markalar, kutuları fırsat olarak görüyor

Kutular ve ambalajlar artık eskisine göre daha farklı bir konuma geldi. Satıcılar, bir mağazaya ürün paleti göndermek yerine tekli birimler halinde teslimat noktasına gönderiyor. Bu paketler, mağazalar yerine insanların evlerine gidiyor. Ürünler, sağlam bir şekilde paketlenmiş, iyi görünen bir konteynır içinde müşterilere ulaşmalıdır. Doğrudan teslimat, markaların yükselişi için altın bir fırsat sunuyor. Son dönemde teslimat kutuları, müşterileri memnun etmek için kullanılan bir marka aracı haline geldi. Kutuların üzerinde olan baskılar, tüketicileri cezp etmek için geliştirildi.

Paket, ticari satışın yanı sıra marka değerlerini müşteriye ulaştırmak için de kullanılıyor. Tüketiciler, sürdürülebilirliği her zamankinden daha fazla önemsiyor. Müşteriler, gerekenden fazla paketlenmiş ürünler almak istemiyor. Dolayısıyla kutuyu doğru boyutlandırmak çok önemlidir. Ürünler için ne kadar az ambalaj malzemesi kullanılırsa o kadar iyidir. Müşterilerin evine mümkün olduğu kadar az atık gönderilmesi, marka ve ürün hakkında olumlu görüşler oluşmasına fırsat tanıyacaktır.

Oluklu kutular, tedarik zincirinin sürdürebilirliğinde gerekli olan yeni kutuları yapmak için kullanılmaktadır. Ortalama olarak, kutularda yüzde 50 oranında geri dönüştürülmüş materyaller vardır. Oluklu kutuların çoğunu perakendeciler tedarik etti. E-ticaretteki artışla birlikte oluklu kutu endüstrisinin mümkün olduğunca geri dönüşüme devam edebilmesi ve doğrudan tüketicilere giden kutuları daha fazla ulaşması gerekiyor.

Ambalajlı tüketici ürünleri geri dönüştürebilir ürünlerdir. Tüketicilerin çoğunun, kendi topluluklarındaki geri dönüşüm programlarına erişebilmeleri gerekiyor. Bunun haricinde tüketiciler, geri dönüştürmeye düzenli olarak teşvik edilmelidir. Bu noktada toplum eğitimi kritik bir önem taşıyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds