Ara
Close this search box.

Amazon, Rivian elektrikli minibüsleri ile testlere başladı

elektrikli minibüs
elektrikli minibüs

Elektrikli minibüs & kamyonet üreticisi Rivian Automotive, 2019 yılından bu yana yatırımcılardan 8 milyar dolarlık yatırım aldı. Amazon ile yapılan bu iş birliği, teslimat hizmetlerinin geleceğe entegre olması açısından umut verici bir gelişme olarak görüldü.

Amazon’un, elektrikli kamyonet denemeleri için Kaliforniya’yı üs konumlarından biri olarak seçmesinin nedeni, “iyi müşterileri, benzersiz arazisi ve iklimi” olarak açıklandı. Teslimatlar başlangıçta Amazon’un Richmond, San Francisco banliyösündeki dağıtım istasyonundan yapılacak; ancak Amazon yakında Bay Area’daki diğer depolarından teslimatlara başlamayı planlıyor.

Amazon’un 2 milyar dolarlık 2040 iklim taahhüdünün bir parçası olan elektrikli minibüsler, yılsonuna kadar seri üretime geçmeyecek. Amazon, test filosunda kaç elektrikli minibüs olduğunu açıklamadı. Testlerini sürdüren Amazon, bu sayede gelecekteki teslimat sistemlerinin temelini atan firmalardan biri olacağa benziyor.

Amazon, 15 şehirde elektrikli minibüs ile teslimat testleri planlıyor

Çeşitli iklim ve coğrafyalarda performansın yanı sıra dayanıklılığı ölçmek için Amazon ve Rivian tarafından testler yürütülmekteydi. Bu anlamda müşteri teslimatlarının başlaması, testlerin ne kadar ilerlediğine işaret ediyor. Yol testleri ilk olarak dört aydan daha uzun bir süre önce başlamıştı. Mevcut araç filosu, Rivian’ın Plymouth, Michigan’daki tesisinde geliştirildi. Araçlar dolu bir batarya ile 150 mil yol gidebiliyor.

Rivian mühendisleri, Normal, Illinois fabrikasında üretime başlamayı planlıyor ve başlamak için araçları geliştirmeye devam edecekler. Aynı zamanda, bu elektrikli minibüsler, 2021 yılında 15 yeni şehirde teslimat testleri için kullanılmaya devam edecek. En nihayetinde Amazon, önümüzdeki birkaç yıl içinde en az 100 bin elektrikli minibüs ya da kamyonet konuşlandırmayı planlıyor.

Amazon ve Rivian, test ve geliştirme sürecinin bir parçası olarak dört ay önce araçları test etmeye başladı. Şirket, Amazon’un yeni araç filosunu barındıracak şekilde binalarını değiştirmeye başladığını ve Kuzey Amerika ve Avrupa’daki teslimat depolarına binlerce elektrikli araç şarj istasyonu kurduğunu açıkladı. Amazon, araçların şimdilik özel olarak eğitilmiş Amazon çalışanları tarafından sürüldüğünü belirtti.

Amazon, İklim Taahhüdü’nün başladığı zamandan beri dünya çapında binlerce elektrikli araç çalıştırdığını açıkladı. Şirket 2020 yılında, Kuzey Amerika ve Avrupa’da elektrikli dağıtım araçları kullanarak 20 milyondan fazla paket teslim ettiğini ayrıca belirtti.

Yeni minibüslerin farkları, özellikleri

Amazon’un Küresel Filo ve Ürünler Direktörü Ross Rachey, “İnternette gördüğümüz fotoğraflardan, şoförlerimizi araca ilk elden bakmak için durduran araba hayranlarına kadar, müşterilerimiz coşku içerisinde ve bu çok güzel bir his.” dedi. Rachey, ayrıca “Şu ana kadarki tecrübelerimize göre, bu sistem en hızlı modern teslimat sistemlerinden biri ve bununla inanılmaz derecede gurur duyuyoruz.” açıklamasını yaptı.

Rivian tasarımı elektrikli minibüslerin dış cephesi, günümüzün benzin ile çalışan minibüs versiyonlarında bulunan tasarım özelliklerinin bazılarına sahip. Şekil bakımından klasik minibüslere göre daha yuvarlak kenarlara sahip ve elektrikli minibüslere göre genel olarak daha şık bir görünümü var.

Rivian minibüslerinin asıl farkı ise, hem elektriksel mimarisinde hem de sürüş deneyimi ve trafik destek özellikleri dahil olmak üzere minibüslere entegre edilmiş özel özelliklerde gizli! Minibüslerde sürücüye dijital bir ekran aracılığıyla 360 derecelik bir görünüm sağlayabilen dış kameralar; sürücülerin kabin bölmesine girip çıkmaları için kabinde geniş bir iç zemin alanı; daha iyi fren görüşü için çevresel arka lambalar, üçlü raf sistemi ve kargo bölmesini sürücü kabininden ayıran özel bir sistem bulunuyor. Ayrıca, Amazon’un Alexa sesli asistanı da kamyonetlerde bulunacak.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds