Ara
Close this search box.

2021’de e-ticarette başarı için neler yapılmalıdır?

e-ticarette başarı
e-ticarette başarı

E-ticarette başarı için yapılması gereken bazı şeyler var! İşte e-ticarette başarı için 5 ipucu:

E-ticarette başarı istiyorsanız harekete geçin!

E-ticarette başarı için kendi online mağazanızı açmak o kadar da zor değildir. Shopify gibi platformlar, herhangi bir kodlama ve tasarım imkanlarına sahip olmayan satıcılar için tasarlandı. Bu tip platformlar, mağazanızı özelleştirmenize ve mağazanızın istediğiniz görümde olmasına olanak tanır. Kendi ürünlerinizi satmayı veya ürünleri başka tedarikçilerden temin etmeyi deneyin. Envanterle uğraşmamak ve mümkün olduğu kadar az risk almak istiyorsanız, dropshipping modelini uygulayabilirsiniz.

Hedef trafiğinizi yönlendirin!

E-ticaret başarı için mağazanızı açtınız ve içini farklı ürünlerle doldurdunuz. Artık insanlara ne iş yaptığınızı anlatma ve sesinizi duyurma zamanı! İlk etapta Google Analytics ve Facebook Pixel aracılığıyla web sitenizi takibe alın. Bu araçları kullanarak, veriler toplayabilir ve yeni pazarlama stratejileri uygulayabilirsiniz. Ayrıca, bu platformlar sayesinde kendi özel kitlenizi de oluşturabilirsiniz.

Sitenizdeki trafik türlerini takip etmek de çok önemlidir. Bu bağlamda organik trafik, dikkat etmeniz gereken trafik türlerinden biridir. Organik trafik, arama sonuçlarının sonucu olarak web sitenize gelen ziyaretçileri ifade eder. Örnekler arasında blog gönderileri, sosyal medya pazarlaması ve arama motoru optimizasyonları yer alıyor.

Diğer takip etmeniz gereken trafik türü ise ücretli trafiktir. Ücretli trafik oluştururken tek bir reklam platformuna odaklanın. Belirli kitleleri ve büyüt bir kullanıcı veritabanını hedeflemenize olanak tanıyan Facebook Reklamları, bu konuda iyi bir örnektir.

Ortalama sipariş değerini artırın!

Ortalama sipariş değerlerini iyice analiz edin Bu, toplam gelirin sipariş sayısına bölünmesiyle hesaplanır. Bir kapüşon satın almak üzere olan bir müşterinizin olduğunu düşünelim. Müşterinize, aynısından daha fazlasını sunabileceğiniz ikinci bir teklif verebilirsiniz. Bunun haricinde, indirimli fiyattan benzer bir ürünü de müşterinizin beğenisine sunabilirsiniz.

Bu noktada genel olarak ana hedef, ortalama sipariş değerini yükseltmektir. Bunun için de daha fazla para harcamanız ve rakiplerinizden daha yüksek teklifler vermeniz gerekiyor.

E-posta pazarlamasını unutmayın!

Müşterileri kazandınız, böylece en iyi oranları sağlamak için güçlü segmentler oluşturmaya başlayabilirsiniz! E-posta listesini VIP ve sürekli müşteriler kategorilerine ayırabilirsiniz. Bu, her kullanıcıya özel e-posta kampanyaları göndermenize olanak tanıyacaktır. İyi bir ölçüm için e-postanın, abone başına 1 TL olduğunu varsayalım. 10 bin kişilik e-posta listeniz varsa ayda 10 bin TL e-posta geliri kazanacaksınız.

Gerçek bir marka ortaya çıkarın!

Birçok e-ticaret mağaza sahibi, mağazalarını “gerçek” bir marka gibi görmezler; kalitesiz ürünler kullanırlar, teslimat süreleri uzun sürer. Tahmin edileceği üzere, müşteriler bundan hoşlanmaz ve böyle bir hizmet veren satıcıyla asla alışveriş yapmaz. Hızlı sevkiyat yapan, müşteri memnuniyeti ve sadakati sağlayan tedarikçiler bulun. Mevcut müşterileri elde tutmak, yenilerini bulmaktan çok daha ucuzdur. Müşterileriniz, zaman geçtikte en iyi pazarlama kaynağınız olacaktır.

Son olarak; ilgili olduğunuz alanlarda niş pazarı araştırın! Google’da basit bir arama yaparak kaç tane marka, ürün, reklam ve web sitesi olduğunu görebilirsiniz. Yogayı sevdiğinizi varsayalım. Yoga şimdilerde çok yaygın hale geldi, yoga ürünlerini rahatlıkla satabilirsiniz.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds