Ara
Close this search box.

E-ticaretin püf noktaları

e-ticaret
e-ticaret

Mali durumunuzu önceden belirleyin

E-ticaret işinizin başarıya ulaşması hiç şüphesiz zaman alacaktır. Dolayısıyla, bunun için önceden bütçe ve strateji belirlemek çok önemlidir. Bu, makul miktarda nakit akışını sürdürmenize ve bütçeyi doğru zamanda kullanmanıza olanak tanıyacaktır. Mali durumunuzu önceden belirleyin ve rakamlarınızı sürekli takip edin.

Doğru e-ticaret platformunu seçin

YouTube ve Google’u kullanarak, seçim yapabileceğiniz birçok e-ticaret platformu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Örneğin; Amerika’da Shopify, web geliştirme deneyimi olmayan ve güvenilir platform arayanların 1 numaralı tercihi durumunda. 

Daima hedef pazarınızı düşünün

Hedef pazarınızı odak noktasında saklayan bir pazarlama stratejisi geliştirin. Bu, kulağa basit gelebilir; ama e-ticarette doğru pazarlama stratejisini uygulamak çok önemlidir. Hedef pazarı, başarılı bir işletme ile hobi olarak ilerleyen işletme arasındaki farktır. Dijital dünyada sadece iyi bir ürüne sahip olmak yeterli değildir.

Pazarlama bütçenizi ayarlarken aşağıdaki faktörlere dikkat edin;

  • Hedef pazarınız hangi sosyal medya platformunu kullanıyor? Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest veya Tik Tok… Doğru platformu seçin ve bu platformlarda uzmanlaşmaya çalışın.
  • Müşteriler mağazanıza hangi yolları kullanarak ulaşıyor? Müşterilerle temas edeceğiniz noktaları düşünün ve bu faktörleri daha da ön plana çıkararak, markanızı daha da mükemmelleştirin.
  • Potansiyel bir müşterinin satın almasını engelleyebilecek faktörler nelerdir? Bunların farkında olun ve sorunları çözüme kavuşturun.
Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds