Ara
Close this search box.

E-İhracat Dairesi Başkanı Selman Kurt, ELC üyeleri ile bir araya geldi

e-ihracat dairesi

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, önümüzdeki 5 yıl içinde e-ihracatın 15 kat büyüyeceğinin öngörüldüğünü belirterek, Ticaret Bakanlığı bünyesinde E-İhracat Dairesi kurulmasının e-ihracata verilen önemi ortaya koyduğuna işaret etti.

Türkiye’nin ilk ve tek c-level e-ticaret kulübü olan Ecom Leaders Club, WORLDEF bünyesinde Türkiye İş Bankası ana iş ortaklığı ile kuruldu. Türkiye’deki e-ticaret yöneticilerinin üye olduğu ELC, ünlü markaların e-ticaret direktörlerini bünyesinde barındırıyor.

e-ihracat dairesi

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü E-İhracat ve Dijital Pazarlama Dairesi Başkanı Selman Kurt, ELC üyesi e-ticaret liderleri ile bir araya geldi. WORLDEF Plaza’da düzenlenen toplantıya, ünlü markaların e-ticaret yöneticileri katıldı. WORLDEF Başkanı Ömer Nart’ın ev sahipliği yaptığı ELC üyelerine özel toplantıda; e-ticaret ekosistemindeki gelişmeler ve e-ihracat fırsatları gibi konular ele alındı.

Ömer Nart: Önümüzdeki 5 yıl içinde e-ihracat 15 kat büyüyecek

e-ihracat dairesi

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, Türkiye’nin ilk e-ihracat dairesinin e-ihracata verilen önemi ortaya koyduğuna işaret etti. Türkiye’nin e-ihracat için özel bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Nart, Türkiye’den 3 ila 4 saatlik uçuşla yaklaşık 1 milyar nüfus barındıran coğrafyaya ulaşılabildiğine dikkat çekerek, “Bu konum ile Türk ürünlerinin kalitesi bir araya gelince e-ihracat için büyük bir fırsat önümüze çıkıyor. E-ihracatın, önümüzdeki 5 yıl içinde 15 kat büyüyeceği öngörülüyor. Türk firmalarının bu verileri çok iyi değerlendirmeleri ve projeksiyonlarını yurt dışındaki pazarlara çevirmeleri gerekiyor. Böylece kur baskısından kurtularak kazançlarını katlarken, ülke ekonomisine de katkı sunabilirler.” sözlerini kaydetti.

“E-İhracat Dairesi e-ihracata ivme kazandıracak”

e-ihracat dairesi
WORLDEF Başkanı Ömer Nart, E-İhracat Dairesi Başkanı Selman Kurt’a “A’dan Z’ye E-İhracat” kitabını hediye etti.

E-ihracatın genel ticaret içindeki payının olması gerekenden çok daha az olduğuna vurgu yapan Ömer Nart, Ticaret Bakanlığı bünyesinde kurulan E-İhracat ve Dijital Pazarlama Dairesi’nin e-ihracata ivme kazandıracağına işaret ederek, “WORLDEF olarak e-ihracat ekosistemine katkı sunacak bu tür toplantılar düzenlemeye devam edeceğiz.” sözlerini kaydetti.

Biral: E-ihracatı enine boyuna ele aldık

e-ihracat dairesi

WORLDEF Global Events Genel Müdürü Muhammed Biral da, Ecom Leaders Club üyeleri için çeşitli toplantıları organize ettiklerini anlattı. E-ticaret markalarının global pazaryerlerinde satış yapması için çeşitli iş birlikleri geliştirdiklerini ve global perakende markalarının e-ticaret direktörlerinin katıldığı özel konuklu etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Biral, şöyle devam etti;

“ELC bünyesinde sektörel problemlerin ele alınması ve gelişimine katkı sağlanması amacıyla yuvarlak masa toplantıları düzenliyoruz. Toplantıda e-ihracat özelinde e-ticaret ekosistemini enine boyuna ele aldık. Bu toplantılarda elde edilen veriler, iş birliği yapılan kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile paylaşılıyor. Böylelikle sektör gelişimine yönelik toplantılarda elde edilen varsayımlar gerçek bir amaca hizmet etmiş oluyor.” Muhammed Biral, E-İhracat ve Dijital Pazarlama Dairesi’nin ekosistemin büyümesi için önemli bir adım olduğunu da sözlerine ekledi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds