Ara
Close this search box.

Dubai’de e-ticaret satışları 1 yıl içinde 27 milyar dolara ulaşacak

Dubai'de e-ticaret
Dubai'de e-ticaret

Dubai Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hamad Buamim, Dubai’de e-ticaret satışlarının 2022 yılına kadar yüzde 23 artarak, 27 milyar dolara ulaşmasının beklediğini açıkladı. Bu tahmin, yeni pazar analizine dayanıyor. Orta Doğu ve dünyadaki perakendecilerin dijital dünyaya geçişi, değişen müşteri davranışlarına yanıt vermesi bu tahminin yapılmasında büyük önem taşıyor. İşletmeler, müşterilerle bağlantı kurmanın yeni yollarını aramaya devam ediyor.

Perakendenin yeni ve güçlü geleceği

Dubai Ticaret ve Sanayi Odası ve Meydan One işbirliği ile düzenlenen zirvede, küresel perakende ortamını yeniden şekillendiren temel trendler yakından incelendi. Bu trendlerin yanı sıra e-ticaret pazarında görülen zorluk ve fırsatlar da zirveye konu oldu.

“Perakendenin Yeni Ve Güçlü Geleceği” adı altında düzenlenen zirve, e-ticaretin küresel perakende ticaretinin geleceğini yönlendiren temel bir sütun olduğunu vurguladı. Üst düzeyde katılım olan zirve; Amazon, Manolo Blahnik, Mercedes-Benz, Huda Beauty, New Balance, Jimmy Choo, Burger King, L’Azurde ve Lulu Group Alhokair gibi bölgesel ve küresel endüstri lideri markaların temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık bin katılımcıyı bir araya getirdi.

“Eski kurallar artık geçerli değil”

İki gün süren eden etkinlikte; lüks ürünlerin önemi, değişen müşteri davranışları, sürdürülebilir moda gibi konular ele alındı. Ayrıca, Orta Doğu, Avrupa, Asya, Kuzey Amerika’da faaliyet gösteren pazar liderleri, başarı hikayelerini bu zirvede paylaştı.

Zirvede konuşan Buamim, şu ifadeleri kullandı: “Covid-19 aşılarının yaygınlaşması, küresel perakendenin toparlanmasının önünü açacak ve kısa vadede ekonomik ortamı şekillendirecek. Kesin olan bir şey varsa o da eski oyun kitabının ve kuralların artık geçerli olmayacağıdır. Rakiplerinden sıyrılmak isteyen işletmelerin yeni trendleri takip etmesi gerekiyor.”

Dubai’de e-ticaret yüzde 23 artacak

Dubai Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, BAE ve diğer ülkelerdeki başlatılan aşılama kampanyalarının perakende sektörü için umut verici olduğunu kaydetti. Buamim, özellikle Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi’ne atıfta bulundu. Ayrıca, bölgenin perakende pazarının 2025’e kadar 50 milyar dolara ulaşmasını beklediğini belirterek, Dubai’de e-ticaret satışlarının 2022 yılına kadar yüzde 23 artarak, 27 milyar dolara ulaşmasının beklediğini açıkladı.

Buamim, odanın, Perakende Zirvesine desteğinin, uluslararası etkinlikler konusunda Dubai’ye ilginin artmasına neden olduğunu söyledi. Dubai’nin bundan sonra küresel perakendeciler tarafından sık sık tercih edileceğini; bu zirvenin şehrin küresel profilini yükselttiğini de sözlerine ekledi.

Dubai Ticaret ve Sanayi Odası

Dubai Ticaret ve Sanayi Odası, 1965 yılında kuruldu. Uygun iş ortamını ve iş gelişimini desteklemek amacıyla kurulan Oda, kâr amacı gütmeyen bir kamu kuruluşudur. Odanın ana hedeflerinden biri Dubai’yi uluslararası bir iş merkezi olarak tanıtmaktır. Dubai Ticaret ve Sanayi Odası, kısa bir süre önce üye şirketler ve endüstri uzmanlarının katıldığı bir web semineri düzenleyerek, yerel iş dünyasında yol güvenliği konusunda farkındalık oluşturdu. Doksandan fazla katılımcının katıldığı sanal etkinlikte, trafik kazalarını engellemek için dikkat dağınıklığını önlemek, yol tehlikelerini belirlemek ve lastik güvenliğinin önemi üzerinde duruldu. Web seminerinde Road Safety UAE’nin Kurucusu ve Genel Müdürü Thomas Edelmann, Tristar gelişim uzmanı M.S Sridhar ve Michelin müşteri ilişkileri uzmanı Khalid-Al Ramahi gibi isimlerin sunumları yer aldı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds