Ara
Close this search box.

Pandemi bitmiyor; kargo maliyetleri artıyor!

pandemi
pandemi

Jeffries analisti Janine Stichter, eski FedEx yöneticisi Dean Maciuba ile yaptığı bir görüşmeye atıfta bulunarak, “Gönderi maliyetleri e-ticaretin de etkisiyle daha da arttı. Bu da önemli bir arz / talep dengesizliği yarattı ve taşıyıcı kapasitesini kısıtladı.” dedi.

Pandemide müşteriler hızlı ve ücretsiz teslimat istiyor

Müşteriler hızlı ve ücretsiz teslimat bekliyor. Ancak bu birçok perakendeci için, özellikle de pandemi sırasında kapanan mağazalar için büyük bir yük anlamına geliyor. Orta ölçekli perakendeciler ise özellikle risk altında. Çünkü bu perakendecilerin çoğu hızlı teslimat talebine ayak uydurmak için verimli bir teslimat stratejisi uygulama kapasitesine sahip değiller. Bu baskı, müşterilerine aynı gün teslimat seçeneği sunan büyük perakendeciler sebebiyle oluşuyor. Stichter, bu durumdan dolayı müşterilerin hızlı ve ücretsiz teslimat istediklerini belirtti.

Ek kargo ücretleri yüzde 5-6 civarında

Öte yandan, Maciuba’ya göre, geçtiğimiz yıl tatil sezonunda online alışveriş beklenildiği kadar zirve yapmadı. Şirketler, artan talep için altyapı oluşturuyor, bunun için de yatırım yapıyor. Maciuba, kargo şirketlerinin finansal kayıpları telafi etmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Diğer yandan, perakendecilerin beklenenden daha düşük kargo maliyetlerinden yararlanabileceğini kaydetti. Ancak, FedEx ve UPS gibi kargo şirketlerinin sipariş akışına hazırlanmak için uyguladığı ek ücretler ortadan kalkmıyor. Maciuba, bu ek ücretlerin, genellikle yüzde 5 veya 6 olduğunu; bunun da önümüzdeki yıllarda normalleşeceğini vurguladı. FedEx, kısa bir süre önce haftalık 30 binden fazla paket hacmine sahip müşteriler için ekspres ve yurt içi kara gönderilerinde yeni ek ücretleri açıklamıştı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds