Ara
Close this search box.

Online giyim alışverişleri yüzde 40’tan fazla arttı

online giyim
online giyim

We Are Social’ın yayınladığı rapora göre, Türkiye’de 2020 yılında moda ve güzellik kategorisindeki online giyim alışverişleri yüzde 42,5 oranında arttı. Satışlar 35 milyar TL’ye ulaştı. Satışların bu kadar artmasındaki en önemli neden, bugüne kadar büyük moda markaları arasında kendini göstermekte zorlanan markaların aktif tanıtım ve pazarlama faaliyetleri oldu.

Bu dönemde pazarlama stratejisini değiştiren ve markalarını büyütmek için farklı stratejiler geliştiren markalardan biri olan Ragibesa’nın kurucusu Ragibe Şahin, pandeminin özgün ve orijinal tasarım üreten girişimcilerin önünü açtığını belirtti. Şahin, bu süreçte moda dünyasında yaratıcılığın ön plana çıktığını, yeni girişimcilerin dijital dünyaya adapte olduğunu da ekledi.

Marka, online giyim dünyasında büyüdü

Yeni giyim markası, online giyim dünyasına kısa sürede adapte oldu. Şahin, yeni bir marka olmalarına rağmen dijital dünyaya ayak uydurdukları için kısa süre içerisinde büyüdüklerini ifade ederek, şöyle devam etti; “Bu süreçte, krizi fırsata çevirebilenlerin dönemi başladı. Bu kapsamda, biz de hem markamızı büyüttük, hem de koleksiyonlarımızda değişime gittik. Özgün ve fark yaratan tasarımlara odaklandık.

Dijital kanallara öncelik tanıdık, marka popülerliğini artırmak için lüks mekanlarda çekim ve defileler gerçekleştirdik.” Lansman çalışmalarında ilkbahar ve yaz koleksiyonuna odaklandıklarını belirten Şahin, pandemi ile birlikte doğa ve yaşam enerjisinin daha da önem kazandığını kaydetti. Şahin, kaliteli işçilik ve kumaş seçiminin markaları için çok önemli olduğunu belirterek, modern kadınlara hitap eden yeni koleksiyonlarında, kadınların içindeki sonsuz enerjiyi ortaya çıkarmaya çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, “Kadınsı ve zarif incelikleri bir araya topladık. Zengin ve asil renkleri tercih ederek kadınların yeni tarzlarına adapte olduk. Her zaman çekici olmak isteyen kadınlar için derin yırtmaç ve bel dekolteli ürünlerimizi kullandık.” ifadelerini kullandı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds