Ara
Close this search box.

Koronavirüs aşıları perakende e-ticaret satışlarını artıracak

koronavirüs aşıları
koronavirüs aşıları

Ulusal Perakende Federasyonu, ABD ekonomisinin yeniden açılmaya başlaması ve Covid-19 aşısının yaygınlaşması ile birlikte perakende satışların bu yıl yüzde 6,5 ila 8,2 civarında artmasını beklediklerini açıkladı. Perakende satışlarının 4,33 trilyon dolardan fazla satışa ulaşması bekleniyor.

E-ticaret satışları yüzde 18 ile yüzde 23 arasında büyüyecek

Endüstrinin önde gelen ticaret grubuna göre, salgının yol açtığı sağlık ve ekonomik zorluklara rağmen, perakende satışların geçen yıl yüzde 6,7 artarak 4,06 trilyon dolara çıktı. Buna göre, online pazarda yaklaşık olarak yüzde 22 büyüme görüldü. Geçtiğimiz yıl boyunca insanlar; yiyecek, kıyafet ve ev eşyaları satın almak için e-ticarete yöneldi. NRF’nin toplam perakende satış projeksiyonuna göre, 2021 yılında e-ticaret satışlarının yüzde 18 ile yüzde 23 arasında büyüyeceğini öngörüyor. Bu oranlar, 1,19 trilyon dolara tekabül ediyor.

Ekonomide her şey koronavirüs aşılarının etkinliğine ve dağıtımına bağlı

NRF ekonomisti Jack Kleinhenz, “Koronavirü aşılarının başarılı olacağını düşünüyoruz. Bu, ekonominin hızla büyümesine sebep olacak. Ekonominin son 20 yılda en hızlı büyümesini görmesi bekleniyor. ” dedi. Kleinhenz, bu yılda tüketiciler tarafından devam eden tasarruflar olduğunu söyledi. Rekor düzeyde yüksek hisse senedi değerlemelerini; artan konut fiyatları ve rekor düşük faiz oranlarını görmek için şekillendiğini belirtti. Bunların hepsinin ekonomik toparlanma için önemli faktörler olduğunu da ekledi.

Ticaret grubu, ayrıca, Amerikalıların tekrar seyahat etme ve sosyal toplantılara katılma konusunda daha rahat hale geldikçe, normalde tüketici harcamalarının yüzde 70’ini oluşturan hizmetlere daha fazla para harcayacağını tahmin ediyor.

Toparlanma sadece perakende sektöründe olmayacak

NRF Başkanı ve CEO’su Matthew Shay, “Sağlıklı tüketici temellerinin, bastırılmış talebin ve koronavirüs aşılarının ekonomik büyümeyi, perakende satışları ve tüketici harcamalarını artıracağı konusunda çok iyimseriz.” açıklaması yaptı. Bazı perakendeciler de bu yıla ilişkin beklentilerine göz atmaya başladı. Ancak bu tahminler her zaman doğru sonucu göstermeyebiliyor.

Örnek vermek gerekirse; Macy’s, 2020 yılında ciddi satış düşüşleri yaşadıktan sonra bu yılın toparlanma ve yeniden inşa konusunda önemli bir yıl olacağını belirtmişti. Ancak, bu toparlanma sadece perakende sektöründe olmayacak. İnsanlar bir yıl evde kaldıktan sonra tatile çıkmak isteyecek, turizm sektörü de yükselişe geçecek. Bu yıla ilişkin tahmin yaparken her şeyi hesaba katmak gerekiyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds