Ara
Close this search box.

Amazon, Shopify ile rekabet için Selz’i satın aldı

Shopify
Shopify

Amazon, Shopify’i potansiyel bir rakip olarak görüyor. Bu nedenle e-ticaret devi, üçüncü taraf satıcılara odaklanıyor. Amazon sözcüsü verdiği bir demeçte, anlaşmanın tamamlandığını söyledi. Anlaşma Selz CEO’su ve kurucusu Martin Rushe tarafından açıklandı.

Selz, küçük işletmelere odaklanıyor

Rushe, Selz satıcıları veya müşterileri için herhangi bir şeyin değişmeyeceğini belirterek, “Amazon’la bir anlaşma imzaladık. Amazon girişimciler için kullanımı kolay vasıtalar geliştirmeye devam ediyor. Onlarla çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Şu anda müşterilerimiz için hiçbir şey değişmiyor. Yeni güncellemelerimiz olduğunda müşterilerimiz bundan haberdar olacaktır.” sözlerini kaydetti.

Selz, Sidney’de kuruldu. Online platform, küçük işletmelere, e-ticaret siteleri ve ödeme yöntemleri konusunda yardımcı oluyor. Salgının ortaya çıkması ve e-ticaret satışlarının yükselmesiyle beraber, Avustralya pazarında da e-ticaret hızlanmaya başladı. Aynı zamanda salgın sürecinde hisse senetleri yükselişe geçti ve daha fazla insan online iş kurmaya başladı.

Shopify, Avustralya pazarını domine etti

Bu gelişmeler doğrultusunda stratejiler geliştiren Kanada merkezli Shopify, Avustralya pazarını domine etmiş durumda. Veri firması PitchBook’a göre, şirket, toplam 11 milyon dolarlık fonla 30’dan fazla kişiyi istihdam ediyor. PitchBook, önceki destekçilerin Macdoch Venture ve Adcock Private Equity olduğunu belirtti. Platform, Allbirds, Heinz ve Staples Canada gibi büyük markalar da dahil olmak üzere 175 ülkede 1 milyondan fazla işletmenin güçlenmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda diğer büyük platformlar ve perakendecilerle de başka bir ortaklığı var.

Platform, geçtiğimiz hafta Facebook ve Instagram ile beraber bir ortaklık başlattığını duyurmuştu. Müşteriler Shopify’da ürün satın almıyor; ancak şirket, hem küçük işletmelere hem de online satıcılara hitap ediyor. Bu da Shopify’i, Amazon’un rakibi haline getiriyor.

Amazon, Shopify’i kopyalıyor

Bununla birlikte Amazon, hızla büyüyen Shopify’den aşağı kalmamak için yoğun çabalarını sürdürüyor. Bu sayede küçük tüccarlar, online mağazalara sahip olabiliyorlar. Amazon geçen yıl, platformun iş modelinin bir bölümünü kopyalamak için “Project Santos” adlı gizli bir ekip oluşturdu.

Amazon, daha önce Shopify’e benzer “Amazon Webstore” adlı bir platform kullanıyordu. Ancak şirket, Amazon Webstore’u 2015 yılında kapattı. Amazon’un Selz hamlesi, 2,5 milyondan fazla satıcıdan oluşan üçüncü taraf pazarının gelişmeye devam ettiği bir dönemde gelişti. Segment şu an Amazon’un e-ticaret satışlarının yarısından fazlasını oluşturuyor. Bu sayede Amazon gelir rekoru kırdı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds