Ara
Close this search box.

Amazon, Boston’da açtığı yeni ofiste 3 bin kişi istihdam edecek

Amazon, 2020 yılında eşi benzeri görülmemiş bir istihdam gerçekleştirdi.
Amazon, 2020 yılında eşi benzeri görülmemiş bir istihdam gerçekleştirdi.

2020 yılı, koronavirüs salgınının da etkisiyle e-ticarete olan talebin astronomik ölçüde arttığı bir yıl oldu. Bu talepten yararlanan en büyük firmalardan biri olan Amazon, 2020 yılında eşi benzeri görülmemiş bir istihdam gerçekleştirdi.

Şirket, geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, Boston’da yeni açacağı ofiste 3 bin işe alım yapmayı planladığını duyurdu. Yeni istihdamlar; yazılım geliştirme, yapay zeka, makine öğrenimi, yönetim, insan kaynakları ve finans gibi alanlarda olacak. Ayrıca, yeni istihdam edilecek kişiler, Amazon Web Hizmetleri, robotik, Alexa ve yeni ortaya çıkan Amazon Eczane ekiplerini de destekleyecek. Şirket, işe alımları önümüzdeki birkaç yıl içinde tamamlamayı planlıyor.

Seaport’ta 17 katlı bina kiralandı

E-ticaret devi, yeni işe alınan kişiler için Boston’un Seaport bölgesinde 17 katlı bir binanın ofis olarak kiraladığını duyurdu. 2024 yılında tamamlanması planlanan 630 bin metrekarelik ofiste; çalışma alanları, inovasyon laboratuvarları ve çalışanlar için karma kullanımlı ortak alanların yanı sıra iki tiyatro ve eğlence alanları yer alacak.

Şirketin genişleme kararı, Boston’da artan varlığına dayanıyor. Amazon, 2018 yılında Boston’da 2 bin istihdam oluşturacağını açıklamıştı. Ayrıca, Seaport bölgesinde ayrı bir 17 katlı karma kullanımlı bina kiralayacağını duyurmuştu. Bahsi geçen bina inşaatının da bu yıl tamamlanması bekleniyor.

Amazon’un küresel iş günü 1 milyonu aştı

Amazon, salgın sırasında eşi benzeri görülmemiş seviyelerde işe alım yaptı. E-ticaret talebindeki artış şirketi canlandırdı. Karantina altına giren tüketiciler hem temel ihtiyaçlar için hem de diğer kategorilerdeki ürünler için online perakendecilere yöneldi. Şirket de bu durumdan en çok faydalanan şirketlerden biri oldu.

Şirket, 2020 yılında 400 binden fazla kişiyi işe aldı. Bu da şirketin küresel iş gücünü 1 milyonun üzerine çıkardı. Şirket; geçen yıl New York, Detroit ve San Diego dahil olmak üzere pek çok büyük şehirde kurmuş olduğu teknoloji merkezlerine binlerce işe alım yapacağını da duyurmuştu.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds