Ara
Close this search box.

Walmart, canlı alışveriş için TikTok’a odaklandı

Walmart, TikTok üzerinden canlı alışveriş olanaklarına odaklanmış durumda.
Walmart, TikTok üzerinden canlı alışveriş olanaklarına odaklanmış durumda.

ABD’nin yeni başkanı Joe Biden yönetiminin Çinli teknoloji şirketlerine yönelik güvenlik kaygıları olduğu biliniyor. Walmart’ın sosyal medya uygulamasının ABD’deki operasyonlarını Oracle ile birlikte satın alma planı süresiz olarak rafa kaldırıldı.

Walmart sözcüsü Randy Hargrove, konu ile ilgili yorum yapmayı reddetti. TikTok hakkındaki soruları da Biden yönetimine yönlendirdi. Oracle de bu konuyla alakalı soruları cevaplamadı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, yönetimin TikTok anlaşması ile ilgili herhangi bir yeni adım atmadığını söyledi. Psaki, TikTok’un da dahil olduğu uygulamaların ABD verilerine yönelik potansiyel risklerinin değerlendirildiğini kaydetti.

Walmart müşterileri TikTok’ta

Walmart, popüler uygulamaya yönelik eğilimleri takip ediyor ve alışverişe uygun içerikler oluşturuyor. Şirket, aynı zamanda, 20 yaş aralığında olan müşterilerini etkili bir şekilde kullanıyor. Walmart müşterileri, tatil sezonu için hangi hediyeleri sipariş edeceklerine dair karar verirken TikTok içeriklerini inceliyor.

Aralık ayında uygulamada bu konuyla alakalı bir saatlik canlı yayın yapıldı. Bu eğilimler devam edecek gibi görünüyor. Zira Walmart’ın müşteri sorumlusu Janey Whiteside, TikTok canlı yayın etkinliği hakkında, “Gördüklerimiz ve müşterilerin katılımı bizi gerçekten heyecanlandırdı. Önümüzdeki dönemlerde bu tarz şeyleri çok göreceğiz.” dedi. Whiteside, ayrıca, markalarla çalışmaların ilginç bağlantılar oluşturduğunu ifade etti.

Hedef; Amazon ile rekabet

Dev perakendeci, önümüzdeki 5 yıl içinde reklamcılık işini 10 kattan fazla büyütmeyi ve bu sektörde Amazon ile daha iyi bir rekabet etmeyi hedefliyor. Normal olarak, bu durum eskisine göre daha da önem kazanıyor.

Yatırım bankası Jefferies’in analisti Steph Wissink, TikTok’taki bir hissenin Walmart’a sosyal medya uygulamasını da kullanan rakipler karşısında bir avantaj sağlayacağını söyledi. Bunu “bir araba tamircisi” ile “araba tutkunu” örneği ile karşılaştırdı. “TikTok’un kısmi bir sahibi olarak Walmart, arabanın kaputunu açabilir ve güçlü sosyal medya uygulamasını daha iyi anlayabilir.” diyen Wissink, şöyle devam etti;

“Reklam kampanyalarını veya videolarını nasıl daha etkili hale getirebileceği hakkında daha farklı fikirler ortaya sunabilir.  Şu anda, bir yabancı olarak Walmart araba tutkunu durumunda. TikTok kullanıyorlar, sosyal medyayı kullanıyorlar, ortaya çıkan yeni reklam platformlarını kullanıyorlar. Hisselere sahip olduklarında TikTok’un mekaniği konusunda da fikir sahibi olacaklar. Yine de uygulama, Walmart için önemli bir medya platformu olmaya devam edecek.”

Walmart’ın TikTok serüveni

Walmart’ın TikTok arayışı geçen yıl başladı. ABD’nin eski başkanı Donald Trump, TikTok’un Pekin merkezli ana şirketi ByteDance’ı, Amerikalı bir alıcı bulmaya veya ulusal bir yasak arasında seçim yapmaya zorladı. ABD hükümeti, popüler video uygulamasının güvenlik endişeleri yarattığını; çünkü ABD kullanıcılarının verilerini Çin hükümetine teslim edebileceğini söyledi. TikTok bu iddiaları yalanladı.

Walmart, sosyal medya şirketinin ABD’deki faaliyetlerinin bir bölümünü satın almak için geçen yaz Microsoft ve daha sonra Oracle ile birlikte çalıştı. Oracle anlaşmasının bir parçası olarak Walmart’ın, TikTok’un ABD operasyonlarında yüzde 7,5 hissesini alması bekleniyordu.

Bunun haricinde anlaşmaya göre Walmart CEO’su Doug McMillon, yeni oluşturulan şirketin yönetim kurulunda olacaktı. McMillon, verdiği bir demeçte, Walmart’ın TikTok’u, “alışveriş yapanlar için satın alma işlemlerine ilham verebilecek bir keşif fırsatı” olarak gördüğünü söyleyerek, “Diyelim ki bir TikTok videosu izliyorsunuz. Birinin üzerinde gerçekten beğendiğiniz bir elbise ve aksesuar var. Bunu hemen satın alabilmek fırsatına sahip olmak mükemmel olur. Bu, bizim için ilgi çekici ve bunun bir parçası olmak istiyoruz.”

TikTok’ta canlı alışveriş etkinlikleri yaygınlaşıyor

Canlı alışveriş etkinlikleri, Çin ve Asya’nın diğer bölgelerindeki markaların satışlarını şimdiden artırıyor. Sonbaharda yapılan bir ankete göre, bunlar ABD dışında popüler olan büyük bir alışveriş festivali olan Alibaba’nın Bekarlar Günü’nün büyük bir hissesini oluşturuyor. Çinli tüketicilerin üçte ikisi, son 12 ay içinde canlı yayın yoluyla ürün satın aldıklarını söyledi.

TikTok, ABD markasının da ustalaşmak isteyeceği bir satış aracı haline geldi. Örneğin geçen ay, Kate Spade’nin kalp şeklindeki bir çantası TikTok’ta çok popüler oldu. Birçok kişi bu çantayı ilk TikTok’da gördü. Bu da uygulamanın gücünü net bir şekilde gösteriyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds