Ara
Close this search box.

Payoneer, halka arz için 3,3 milyar dolarlık anlaşma yaptı

Payoneer, Airbnb ve Amazon gibi dev şirketler tarafından da kullanılıyor.
Payoneer, Airbnb ve Amazon gibi dev şirketler tarafından da kullanılıyor.

Payoneer, FTAC Olympus Acquisition Corp. ile 3,3 milyar dolarlık anlaşma yaptı. İşlem, 300 milyon dolarlık kamu sermayesi özel yatırımı da içeriyor.

“Payoneer çok iyi bir örnek”

Cohen, yaptığı açıklamada, “Payoneer çok iyi bir örnek. Tüketicilerin tercihlerinin ve teknolojik kapasitenin çok iyi bir şekilde birleştiği ve oldukça gelişmiş bir başka örneğe bulmakta zorlanırım.” ifadelerini kullandı.

Ödemeler endüstrisi, son yıllarda yatırımcılardan ciddi oranda yatırım alıyor. Açık çek şirketlerinin de ilgi odağında olan şirketin son işbirliği, benzer bir duyurunun ardından yapıldı. Buna göre, Paysafe Group Ltd. ile milyarder Bill Foley liderliğindeki bir açık çek firması birleşerek halka açılmayı kabul etti.

Yurtdışına para göndermek ve almak, ödeme şirketleri için kazançlı olabilir; ancak bu tür işlemler, koronavirüs salgını sürecinde uygulanan yurt dışı seyahat kısıtlamaları sebebiyle engellendi. Sınır ötesi e-ticaret hacimleri, tüketicilerin dünyanın farklı ülkelerindeki mağazalardan online olarak mal ve hizmetler karşılığı ödeme yapmak için bir istisna oldu.

İşletmeler arası yeni ödeme teklifi hazırlıyor

Şirket, halka arzın ardından işletmeler için farklı teklifler sunmayı planlıyor. Buna göre şirket, işletmelerin, pahalı banka havaleleri ve kağıt çeklerin hakim olduğu bir alan olan yurt dışında birbirleri arasında ödeme işlem yapmalarına olanak tanıyacak. Firma, ayrıca, kendi başına daha fazla birleşme ve satın alma yapmayı umuyor.

Payoneer CEO’su Scott Galit, “Sadece daha büyük bir bilançoya değil, aynı zamanda bir kamu para birimine de sahip olduğumuz için heyecanlıyız.” açıklaması yaptı. Anlaşmalar, firmanın yeni pazarlara girmesine veya işlemleri daha hızlı yapmak için yeni ürünler oluşturmasına yardımcı olabilir.

Anlaşma ayrıntıları

Geçtiğimiz çarşamba günkü açıklamaya göre, Millennium Management ve Fidelity tarafından yönetilen fonların yanı sıra Payoneer’in mevcut hissedarı Wellington Management, PIPE’ye katılan yatırımcılar arasında yer alıyor. Birleşik firmaların 563 milyon dolar nakit paraya sahip olması bekleniyor. Payoneer’in mevcut hissedarları (TCV, Susquehanna Growth Equity, Viola Ventures, Nyca Partners ve Temasek’ten oluşan bir grup) yeniden düzenlenen şirketin en büyük yatırımcıları olmaya devam edecek.

Anlaşmanın, yılın ilk yarısında sonuçlanması bekleniyor. Financial Technology Partners, Payoneer’in finans ve sermaye piyasaları danışmanı olarak görev yaptı. Citigroup Inc. ve Goldman Sachs Group Inc., Cohen’in açık çek şirketi için her iki rolü de üstlendi. Aynı zamanda eşzamanlı özel yerleştirmede yerleştirme aracıları olarak da görev yaptı.

Payoneer CEO’su Galit, “Bulunduğumuz yere ulaşmayı başardığımız kadarıyla henüz başlangıç aşamasındayız. Yoğun bir gündemimiz var.” dedi.

Payoneer hakkında

Payoneer, 2005 yılında New York’ta kuruldu. Şirket, 2021 yılında 432 milyon dolar gelir elde etmeyi bekliyor. E-ticaret oyuncularının dünya çapında para gönderip almasına olanak tanıyan firma, geçen yıl 44 milyar dolardan fazla ödeme gerçekleştirdi.

Günümüzün sınırsız dijital dünyasında şirket, 200’den fazla ülke ve bölgeden milyonlarca işletme ve profesyonelin sınır ötesi ödeme platformu aracılığıyla birbirleriyle bağlantı kurmasına ve küresel olarak büyümelerine olanak tanıyor. Şirketin hızlı, esnek, güvenli ve düşük maliyetli çözümleri ile dünya çapındaki pazaryerleri, ağlar, işletmeler ve profesyoneller, yerel olarak yaptıkları kadar kolay bir şekilde küresel olarak ödeme yapabiliyor ve ödeme alabiliyor.

Payoneer’in misyonu; işletmeleri sınırların ve beklentilerin ötesine geçmeleri için güçlendirmektir. Bugünün dijital dünyasında Payoneer platformu, 200 ülke ve bölgeden milyonlarca küçük işletme, pazaryeri ve işletme için küresel ticareti kolaylaştırıyor. Sağlam teknolojisinden, uyumluluğundan, operasyonlarından ve bankacılık altyapısından yararlanan şirket, sınır ötesi ödemeler, işletme sermayesi, vergi çözümleri ve risk yönetimi gibi hizmet paketleri sunuyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds