Ara
Close this search box.

Bulut tabanlı temassız ödeme alma uygulaması test ediliyor

Mastercard, temassız ödeme sürecine öncülük ediyor.
Mastercard, temassız ödeme sürecine öncülük ediyor.

Mastercard, temassız ödeme sürecine öncülük ediyor. Bu çerçevede ilk temassız ödeme alma yazılımı için Napa, Computer Engineering Group (CEG), NMI ve Global Payments Inc. ile iş birliği yaptı. “Cloud Tap on Phone” adlı pilot uygulama, ilk temassız ödeme alma yazılımı olacak. Uygulama, Microsoft’un “Azure” ismindeki bulut platformunda barındırılıyor. Mastercard’ın yenilikçi ve yeni nesil ödeme alma ürünlerinden biri olarak göze çarpıyor.

Temassız ödemeler, daha hızlı daha rahat ve sağlık açısından daha risksiz olması sebebiyle daha çok tercih edilmeye başlandı. Bu ödeme deneyimlerinin, pandemi sonrası bile tüketiciler ve işletmeler için kalıcı olması bekleniyor. Aslında, 2020’nin üçüncü çeyreğinde temassız ödeme işlemleri, küresel olarak fiziksel satın alma işlemlerinin yüzde 41’ini temsil ediyordu; bu rakam ikinci çeyrekte yüzde 37 ve bir yıl önce yüzde 30 idi.

Tek dokunuşta temassız ödeme

Bulut tabanlı, tek dokunuşta ödeme yapmayı sağlayan bu uygulama, boyutu ne olursa olsun herhangi bir işletmenin, herkeste bulunan bir akıllı telefonu kullanarak yeni ve sınıfının en iyisi olacak şekilde temassız bir tüketici deneyimi sunabileceği anlamına geliyor.

Şirket, programın “bir Android akıllı telefonu veya tableti bir ödeme cihazına dönüştürerek işletmelerin temassız ödeme almasını ve ayrıca donanım terminallerine veya ekstra özelliklere yatırım yapma ihtiyacını en aza indirdiğini” söyledi. Yeni pilot program, bulut tabanlı satış noktası (POS) teknolojisini test edecek.

Bulut Satış Noktası’nın (POS) piyasaya sürülmesiyle Mastercard, “Tap on Phone” ürününü geliştiriyor. Ekosistem ortaklarına yeni araçlar ve yeteneklerle kendi bulut tabanlı ürünlerini geliştirmeleri için yetki de veriyor.

NMI Strateji Sorumlusu Nick Starai, “Tap on Phone teknolojisi, ABD pazarındaki temassız ödemelerin hızlanmasını sağlıyor.” dedi. Ayrıca, “Bu, tüccarların harici olarak eşleştirilmiş fiziksel bir kart okuyucuya ihtiyaç duymadan akıllı telefonlarını bir ödeme kabul cihazına dönüştürmesini sağlayan bir adımdır.” diye konuştu.

NMI, “perakende POS, e-ticaret ve self servis terminallerden yılda 1,2 milyardan fazla işlemi işleyen kartlı ödeme ağ geçitleri” sunuyor. POS (satış noktası) hizmetleri ayrıca, Mastercard ve iş ortaklarını müşterilere ve işletmelere katma değerli hizmetler sunmak için yeni bir kanal haline getiriyor.

Şirket, önceden onaylanmış Bulut POS yazılım geliştirme kitlerini birden fazla bulut ortamında açık bir şekilde kullanılabilir hale getirecek. Ayrıca, çözüm sağlayıcılarını, finansal teknoloji şirketlerini, edinicileri ve işlemcileri yeni bulut öncelikli ürünler geliştirmeye ve bu ürünleri birlikte oluşturmaya teşvik edecek. Mastercard’ın pilot uygulaması, dünyanın herhangi bir yerinde “Mastercard Cloud Tap on the Phone” isminde olacak ve gerçek zamanlı olarak müşterilere sunulacak.

Mastercard’ın ödeme alma çözümleri grubunun küresel başkanı Milan Gauder, şirketinin Cloud Tap on Phone pilot uygulamasıyla birlikte çığır açan ürün ve yenilik vaatlerini yerine getirdiklerini söyledi.

“Online vardiya” yüzde 30 kalıcı olacak

Mastercard Ekonomi Enstitüsü’nün 2021 yılı toplantısında, işletmeler için bir sonraki adımın ne olacağını tahmin etmek adına geçen yılın ekonomik eğilimleri incelendi. Buna göre, Mastercard, pandemiye bağlı olarak zirve yapmış online “vardiyanın” yaklaşık yüzde 20 ila yüzde 30’unun kalıcı olacağını tahmin ediyor.

“Online vardiya”dan kasıt; temassız ödemelerden sipariş alım ve gönderimine kadar neredeyse her şeyi içeren bir çalışma sürecidir. Ek olarak, yaşlı insanlar artık daha fazla dijital hizmet kullanıyor ve bu trend artık çok kuşaklı bir hale gelmiş durumda. Dünya pandeminin de etkisiyle çok hızlı bir değişime uğramış durumda ve bu değişimin etkileri e-ticaret noktasında çok büyük oldu. E-ticaret özelinde ödeme alışkanlıkları büyük ölçüde değişti.

Mastercard tahminlerine göre bu değişimlerin yüzde 20 ila yüzde 30’unun kalıcı olacağı belirtilse de tahminlerinin ne ölçüde doğru olduğunu zaman gösterecek!

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds