Ara
Close this search box.

Almanya’da e-ticaret pazarı 2020’de 83,3 milyar avroya ulaştı

Almanya’da e- ticaret pazarı, her geçen yıl gelişiyor.
Almanya’da e- ticaret pazarı, her geçen yıl gelişiyor.

Alman e-ticaret derneği Bevh, Almanya’da e-ticaret pazarı verilerini açıkladı. Buna göre ülkede e-ticaret, 2020 yılında 83,3 milyar avro değere ulaştı. Bu rakam 2019 yılına göre yüzde 14,6’lık artış anlamına geliyor. Son üç yıldaki ortalama büyüme yüzde 11,3 olarak kayıtlara geçti. 2019 yılında Almanya’da e-ticaret 72,6 milyar avro değerindeydi.

Almanya’da e- ticaret pazarı, her geçen yıl gelişiyor.
Almanya’da e-ticaret pazarının gelişimi

Her 3 online alıcıdan 1’i 60 yaşın üzerinde

Bevh’in verilerine göre; 2020 yılında ev eşyaları kategorisinde her 8 avroluk harcamanın 1’i online olarak yapıldı. Almanya’da marketler, eczaneler ve eczaneler açık kalsa da, bakkaliye ve eczacılık ürünleri online perakende satışta en güçlü büyümeyi kaydetti.

2020 yılında online alıcıların neredeyse üçte biri 60 yaşın üzerindeki tüketicilerden oluştu. Bu yaş grubu, 2019 yılında Almanya’da e-ticaret satışlarının dörtte birinden azını oluşturuyordu. Ülkede şu anda her 10 online müşteriden 4’ü haftada birden fazla sipariş veriyor.

“Almanya’da e-ticaret tersine dönmeyecek”

Bevh Başkanı Gero Furchheim, “Koronavirüs salgını, ticaretin e-ticarete doğru gelişimini önemli ölçüde hızlandırdı. E-ticaret endüstrisi performans vaadini yerine getirdi.” sözlerini kaydetti. Furchheim, “Bu gelişme tersine çevrilmeyecek.” diyerek, şöyle devam etti;

“Bu nedenle sosyal ve politik tartışmalar, bakış açısını temelden değiştirmelidir: Gelecekte, e-ticaret ve süreçleri müşterilerin alışverişe başladıkları başlangıç ​​noktası olacaktır. Şehir merkezleri ve perakendeciler, müşterilerine kırtasiye teklifleriyle katma değer sunmak için bu dijital temele ihtiyaç duyuyor. Kentsel gelişim nihayet bu gerçekle yüzleşmeli ve sürekli olarak yeni ticareti şekillendirenleri içermelidir.”

Alman e-ticaret pazarı 2021’de 100 milyar avroyu aşacak

Almanya’da e-ticaret pazarı, dünyanın en büyüklerinden biridir. Alman şirketlerinin yaklaşık yüzde 75’i ağırlıklı olarak e-ticaret kanalları üzerinden çalışıyor. Bu nedenle Almanya’daki e-ticaret şirketleri giderek büyüyor. Online pazaryerleri de Almanya’da oldukça popüler hale geldi.

Almanya’da mağazalar yeniden açıldığında bile e-ticaret endüstrine, koronavirüs ile bağlantılı rağbetin devam etmesi bekleniyor. Bununla birlikte, Covid-19 salgınının ekonomik sonucu, hafifletici bir etkiye sahip olabilir. 2021 Almanya’da e-ticaret pazarı değeri konusunda da iyimser tahminler var. 2021 yılında ülkede online satışlarda yüzde 12,5’lik bir büyüme bekleniyor. Mal ve hizmetlerin toplam e-ticaret gelirlerinin ilk kez 100 milyar avroyu aşacağı öngörülüyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds