Ara
Close this search box.

Amazon’da Satış İçin 5 İpucu

Dünyanın en büyük online pazaryeri Amazon’da satış yapmak, bir uzmanlık işidir.
Dünyanın en büyük online pazaryeri Amazon’da satış yapmak, bir uzmanlık işidir.

İşte e-ticaret uzmanlarının önerileri çerçevesinde Amazon’da satış ve Amazon’da bir işletmeyi büyütmek için en iyi 5 ipucu;

“En Çok Satanlar” Sıralamasını İyi Anlayın!

Amazon’da satış için en çok satanlar sıralaması ya da BSR, bir ürünün ne kadar hızlı veya yavaş satıldığı anlamına gelir. Örneğin; BSR değeri 1 olan bir ürün, ilgili kategoride en çok satan üründür. Biri ne kadar yukarı çıkarsa satışlar o kadar düşük olur. Amazon, yüksek talep gören çok geniş bir ürün kitaplığına sahiptir. Satıcılar 400 bine kadar BSR satabilir. Yine de belirli kategorilerde aylık sabit satışlar alabilirler. Sadece belirli kategorilerde sorun olabilir. Örneğin; 300-400.000 BSR gibi sayılardan oluşan bir dizi kriter kullanırlar. Bu derecelendirmenin altındaki herhangi bir ürünü listelemenin iyi olduğu anlamına gelir; ancak bu mutlak bir doğru değildir.

Kamera/Fotoğraf ve Ev/Mutfak gibi iki kategoriyi karşılaştırın. Temel olarak, BSR’nin genellikle ayda 50 satış için ne ile ilişkili olduğuna bakın. Diyelim ki Ev/Mutfak kategorilerinde ayda 50 satış, 150K civarında bir BSR ile ilişkili olsun. Bu, Amazon’da satış için listelenen bir ürünün BSR’si 150 binin altında olsaydı, satıcının bu tek ürün için büyük olasılıkla aylık minimum 50+ satış elde edeceği anlamına gelirdi.

Kamera/Fotoğraf kategorisinde ise, satıcı, ayda 50’den fazla satış alan bir ürünü listelemek isterse, bu kategori için mutlak en yüksek BSR 2,5K olacaktır. Bu, birkaç faktöre bağlıdır; ancak esas olarak her kategorideki yoğun talep nedeniyledir. Diyelim ki Ev/Mutfak kategorisinde 20k BSR derecesinde bir ürününüz var. Bu, ayda yaklaşık 250’den fazla satış üretecek; ancak Kamera/Fotoğraf kategorisinde 20.000’lik bir BSR seviyesi ayda yalnızca 1-2 satış oluşturabilir. Bu metriklerdeki kategoriden kategoriye farkı anlamak zorunludur.

Buybox’ı Nasıl Kazanacağınızı Öğrenin!

Amazon’da satış listesinde bir “BuyBox” (satın alma butonu) kazanmak, satıcıların satışları işletmelerine yönlendirmeleri anlamına gelir. “BuyBox”, Amazon listesindeki “Şimdi Satın Al” veya “Sepete Ekle” yazan kutudur. Amazon’un algoritması, satın alma kutusunu kimin “kazanması” gerektiğine karar verirken dört kritik faktöre bakar: Fiyat, Nakliye Süresi, Sipariş Karşılama Yöntemi ve Satıcı Geri Bildirimi. Fiyat ve Nakliye Süresinin yönetilmesi kolaydır; ancak bir girişin her satıcı için ne kadar başarılı olduğunu belirlemez.

Diğer iki faktör de eşit derecede önemli bir rol oynar. Bir satıcı en düşük fiyata sahipse ve bir FBM (Satıcı Tarafından Yerine Getirme) satıcısıysa, 1-2 günlük Prime gönderimi olan bir FBA (Amazon Tarafından Yerine Getirme) satıcısından daha uzun nakliye sürelerine sahip olabilir. Bu durumda, bir satıcı daha ucuz olsa bile FBA satıcısı, satın alma kutusu kazanabilir; çünkü siparişleri daha hızlı teslim ederler ve daha fazla ücret talep edildiğinden Amazon’a daha fazla para kazandırırlar.

Burada BuyBox kazanmak için bir satıcının fiyatı daha da düşürmesi gerekir. Başka bir senaryo, yeni bir satıcının aynı ürünü binden fazla olumlu geribildirim derecelendirmesine sahip bir satıcıya karşı satmak istemesidir. Bu deneyimli satıcı ile aynı veya hatta biraz daha düşük fiyatlandırılırlarsa, fiyat, gönderim süresi ve sipariş karşılama kanalı aynı olsa bile, yine de sizin üzerinize bir BuyBox kazanabilirler. Satıcının BuyBox kazanmasının tek yolu, kontrol edilebilen tek faktörü değiştirmektir: Fiyat.

Amazon’da Satış İçin Güven Oluşturun!

Pek çok insan, Amazon’da satış yapan satıcılarının ayda on binlerce dolar kazandığını görüyor ve kendi işlerini kurmaya karar veriyor; ancak bu sonuçların tipik olmadığını anlamıyor. Amazon’a yeni bir satıcı katılırsa, sıfır güvenilirliğe sahip olurlar. Bu nedenle, bir Amazon hesabında güven oluşturmak önemlidir.

Amazon’da satış yapan satıcının Amazon ile olumlu bir ilişki kurmak ve her işletme için sağlam bir temel oluşturmak üzere 90 günlük bir güven yaratma dönemi önerilir. Bu dönem, katı bir liste programı dahil olmak üzere birçok faktörden oluşur. Bu liste programı, bir satıcının, mağazasının hazır olduğu andan 90 günün sonuna kadar bir ürünü listeleyebileceği kesin günleri özetlemektedir. Mağaza büyüdükçe ürünleri daha sık listeleyebilirsiniz; ancak uygun güvenilirliği sağlamak için günlük olarak belirli bir miktar ürünü listelemeyi aşmamalısınız!

Satış Hızını Anlayın!

Amazon’da Satış Hızı; “herhangi bir aydaki Satıcı hesabı işlemlerinin sayısı ve dolar tutarı” olarak tanımlanır. Bir satıcının artan satışlarını desteklemek için yeterli satış geçmişi veya alıcı geri bildirimi yoksa hesabı incelemeye alınabilir veya askıya alınabilir. Bu sadece Amazon’dan satış yapan yeni satıcıların başına gelmiyor. Bir Amazon hesabı 10 yaşında olsa ve aniden bir satış artışı sağlasa bile bir incelemeyi tetikleyebilir. Bu nedenle, tipik olarak toplam aylık gelir artışının yüzde 150’yi geçmemesi önerilir. Bir satıcı bir önceki ay 50 bin satış yaptıysa, önümüzdeki ay ve benzeri satışlarda 75 bin doları aşmamak daha iyidir.

Rutin Görevleri Otomatikleştirin!

Pek çok sektörde olduğu gibi, daha akıllı çalışmak, daha çok çalışmaktan daha iyi sonuçlar verecektir. Amazon’daki belirli görevleri otomatikleştirmeye yardımcı olan birçok yazılım ürünü halka açıktır. Bir işletme tutarlı bir satış hacmini koruduktan sonra, daha fazla verimlilik yaratmak için süreçleri kolayca otomatikleştirebilir. Bağlı kuruluş programları, yerleşik satıcılar için yararlı olabilir. Bu sebeple, bu programları ve diğer bazı tescilli sistemleri kullanarak, daha pasif gelir akışları oluşturmak tavsiye edilmektedir.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds