Ara
Close this search box.

DHL Express, yedinci kez “dünyanın en iyi işverenleri” arasında yer aldı

DHL Express, üst üste yedinci kez “Dünyanın En İyi İşverenleri” arasında yer aldı.
DHL Express, üst üste yedinci kez “Dünyanın En İyi İşverenleri” arasında yer aldı.

DHL Express, bir kez daha “dünyanın en iyi işverenleri” arasında gösterildi. “Top Employers Institute” tarafından 2021de, Antarktika hariç dünyanın her kıtasında ve toplam 48 ülkede “en iyi işveren” olarak tescillendi. DHL’in özellikle “değer”, “iş stratejisi”, “etik” ve “dürüstlük” alanlarındaki performansına vurgu yapıldı.

Pearson: Bu unvana layık olmak, çabalarımızın tanınması anlamına geliyor

DHL Express CEO’su John Pearson, yaptığı açıklamada, “Çalışanlarımız sayesinde küresel ticaretin sürmesini, hayatın pek çok alanı durma noktasına gelmişken müşterilerimizin işlerini devam ettirebilmesini sağlıyoruz.” dedi. Çalışanlarının, şirketin kalbinde yer alığını; güvenliklerini sağlamanın da öncelikli konu olduğunu vurgulayan Pearson, “Bu unvana layık bulunmak, çalışanlarımız için dünyanın en uluslararası şirketinde gelişebilecekleri ve ilerleyebilecekleri harika koşulları yaratma çabalarımızın tanınması anlamına geliyor.” ifadelerini kullandı.

Lassen: Çalışanlarımızla gurur duyuyoruz

DHL Express Türkiye CEO’su Claus Lassen de, dünyanın en büyük lojistik şirketlerinden biri olduklarını; her yıl düzenlenen en iyi işveren sıralaması çalışmalarında sürekli liste başı olduklarını hatırlattı. Lassen, “Covid – 19 gölgesinde geride bıraktığımız yılda kendimizi, sınırlarımızı keşfetme fırsatı yakaladık.” diyerek, şöyle devam etti;

“Bu süreçte DHL ailesi hiç olmadığı kadar büyük bir özveriyle çalışarak olmaz denilen pek çok şeyi başardı. Uluslararası tecrübemiz sayesinde çalışanlarımızı en son teknoloji ile donatmamıza, tüm sağlık önlemlerini almış olmamıza rağmen her gün milyonları yaptıkları teslimatlarla sevindiren çalışanlarımızla gurur duyuyoruz. Yaptığımız işin önemini bilen bu doğrultuda gece gündüz demeden çalışan dünya genelinde yer alan tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. DHL olarak odağında insan olan şirketimizin odağını değiştirmeden çalışmalarına devam edeceğini belirtmek isterim.”

Buettner: En yüksek işyeri standartlarını sağlama taahhüdümüzü sürdüreceğiz

DHL Express Global İK Başkan Yardımcısı Regine Buettner de, “Çalışanlarımıza öncelik verme taahhüdümüzden ve bu sayede ardı ardına yedinci kez Dünyanın En İyi İşverenleri arasında yer alarak çok değer verdiğimiz bu unvana layık bulunmaktan büyük gurur duyuyoruz.” dedi. Buettner, son 12 ayın, çoğunluğu pandemi döneminde ön saflarda görev yapan çalışanları da dahil olmak üzere herkes için çok zorlu geçtiğini belirterek, “Böyle dönemlerde en yüksek işyeri standartlarını sağlama taahhüdümüzü sürdürmek her zamankinden daha büyük önem taşıyor. Bu bağlılığımızın böyle bir belgeyle ödüllendirilmesinden memnuniyet duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

DHL Express, çalışanlarına milyonlarca avro yatırım yapıyor

DHL Express, üst üste yedinci kez “Dünyanın En İyi İşverenleri” arasında yer aldı.

DHL Express, her yıl dünya çapındaki çalışanlarına milyonlarca avroluk yatırım yapıyor. Şirket, ekiplerinin çalışma koşullarını sürekli iyileştirmek ve uluslararası işgücünü müşterilere her gün en kaliteli hizmeti sunmak için ihtiyaç duydukları motivasyonu sağlayacak bilgi birikimiyle donatmak amacıyla çeşitli İK girişimleri yürütüyor. DHL ekibinin Covid-19 pandemisi sırasındaki olağanüstü çabalarından ötürü şirket dünya çapındaki her çalışanına bir defaya mahsus 300 Euro tutarında ikramiye ödedi.

Top Employers Institute programı nedir?

Top Employers Institute programı, şirketleri en iyi İK Uygulamaları Araştırmasına katılım bazında ve anket sonuçlarına göre belgeliyor. Anket; İnsan Kaynakları Stratejisi, Çalışma Ortamı, Yetenek Kazanma, Öğrenme, Sağlıklı Yaşam, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık gibi 20 konu başlığını kapsayan altı İK alanındaki uygulamaları değerlendiriyor.

Dünyanın lojistik şirketi

DHL, lojistik sektörünün lideri bir dünya markasıdır. “Deutsche Post DHL Group” şirketidir. Grubun 2019 yılı cirosu 63 milyar avronun üzerindedir. Yerel ve uluslararası paket teslimatı ve e-ticaret sipariş işleme ve kargo çözümlerinden uluslararası ekspres kargo, kara, hava ve deniz yolu taşımacılığı ve endüstriyel tedarik zinciri yönetimine kadar birçok lojistik hizmetler portföyü sağlıyor.

DHL,  dünya çapında 220’den fazla ülke ve bölgede yaklaşık 380 bin çalışan ve işletmeleri güvenli ve emniyetli bir şekilde birbirine bağlayarak küresel ticaret akışlarının sürdürülebilir olmasını sağlıyor. Gelişmekte olan pazarlar ile teknoloji, yaşam bilimleri ve sağlık, mühendislik, üretim ve enerji, oto-mobilite ve perakende dahil pek çok sektör için özel çözümler sunan DHL, kararlı bir şekilde “globalleşen dünyanın lojistik sağlayıcısı” olarak konumlanıyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds