Ara
Close this search box.

Yerelleştirme İle Sosyal Medyada Satışları Artırmanın 5 Yolu

Sosyal medyada yerelleştirme (lokalizasyon) neden önemlidir?
Sosyal medyada yerelleştirme (lokalizasyon) neden önemlidir?

Sosyal medyada yerelleştirme (lokalizasyon) neden önemlidir? Sosyal medya sayesinde uçağa dahi binmeden farklı kültür ve ülkelere hitap edebilirsiniz. Dünyanın dört bir yanındaki potansiyel müşterilere ulaşabilirsiniz. Ancak bunu ana dillerinde yapmadığınız takdirde bu insanların çoğu sizi asla anlayamaz veya ciddiye almaz!

İşletmenin yerelleştirmesi, daha fazla ticari potansiyel müşteri ve gelir sağlar. İşletmenizi yerel hale getirmek, bölgenin baskın dilinde kampanyaları yürütmek, ürünleri potansiyel müşterilere hitap edecek şekilde tasarlamak ve müşterilerle kişiselleştirilmiş bir düzeyde etkileşim kurmak anlamına gelir. Yerelleştirme sürecinden tam anlamıyla faydalanmak için işletmeye sosyal medya yerelleştirmesi uygulamanız gerekir.

Sosyal Medya ve Yerelleştirme

İşletmeniz küresel veya ulusal ise, örneğin; Facebook gönderilerinizi, birden çok yerel dilde yapılandırmak için bir çeviri şirketi ile anlaşabilirsiniz. Böylelikle, milyarlarca insanın her gün sosyal medya içeriklerini paylaşarak, yorum yaparak veya beğenerek etkileşimde bulunduğu platformlara girebilirsiniz. Bu etkileşimlerin yarısından fazlası yerel dillerde; aile ve arkadaşlar arasında yapılır. Bu nedenle sosyal medya yerelleştirilmesi büyük önem teşkil eder.

Örneğin, Çin’de Facebook, Twitter ve Instagram yasaklanmıştır. Çinli bir müşteri ile etkileşim kurmak istiyorsanız, Facebook’ta veya başka herhangi bir yasaklı platformda kampanya reklamları yayınlamanızın pek anlamı yoktur. Bunun yerine, Çin nüfusunun yüzde 30’undan fazlası platforma günlük olarak giriş yaptığı için Weibo sizin için daha iyi bir seçenek olacaktır.

Norveç’te ise Biip.no, Instagram ve Twitter’dan daha popüler bir platformdur. Norveçlilere hitap etmek istiyorsanız, içeriğinizi akıcı Norveççe dilinde değiştirmek ve ardından Biip.no’da yayınlamak için bir çeviri şirketine ihtiyacınız olabilir.

Özetle; sosyal medyada yerelleştirme, hizmetleriniz ve ürünleriniz için çok dilli, çok kültürlü bir yaklaşımla çevrim içi kampanya yapmanıza olanak tanır. İşte bu yeni trendin işletmenizi nasıl olumlu yönde etkileyebileceği ile alakalı maddeler:

  • Artan Takipçi ve Trafik

İnsanlar, sosyal medya sayfalarınızı kendi ana dillerinde inceleyebileceklerini anladıklarında, ürünlerinize olan ilgileri artacaktır. İnsanlar, ana dillerinde bulunan sosyal medya içeriğiyle etkileşimde bulunurken kendilerini her zaman daha rahat hissederler ve sosyal medyada ne kadar çok takipçiye ulaşırsanız, hedef kitleniz o kadar artacak ve şirket web siteniz o kadar çok çevrim içi trafik alacaktır.

  • Daha Sağlıklı Müşteri Etkileşimi

Bir dilde içerik üretmek ve ürün listelemek, o dili anlamayan insanların soru sormaktan çekineceği anlamına gelir. Örneğin; İngilizce bilmeyen Brezilyalı bir müşteri, onunla Portekizce sohbet etmiyorsanız rakiplerinizden alışveriş yapmayı tercih edebilir. Sosyal medya yerelleştirmesi, müşteri geri bildirimlerini birden çok dilde dinlemenizi sağlar ve ardından bir çeviri şirketi yardımıyla onlara kendi dillerinde yanıt verebilirsiniz.

  • Daha İyi Reklamlar

İngilizce bir reklam oluşturmak ve ardından İngilizce bilmeyen müşterilerin online çevirmenleri kullanarak bunu çevirmesi beklenemez. Yerelleştirilmiş bir sosyal varlıkla, reklamları farklı kişiler için özelleştirebilir, onların kültürlerini, dil tercihlerini ve müşteri davranışlarını yakalayabilirsiniz.

  • Daha Güçlü Marka İtibarı

İçeriğinizi Facebook ve Instagram’da yerelleştirmek, bu platformlardaki her kullanıcının özel hissetmesini ve ihtiyaçlarına daha kolay ulaşabilmesini sağlar. Ürünlerinizden birini nasıl kullanacağınıza dair eğitici videolar yayınlayabilirsiniz, bu da müşterilerin şirketinize daha sıcak hissetmesini ve dolaylı yoldan satışların artmasını sağlar. Ancak video tüm müşterileriniz için farklı dillerde değilse müşterileriniz videonun içeriğini anlamayabileceğinden bunun negatif etkileri olabilir. Müşterilerin kendilerini özel hissetmekten hoşlandıklarını unutmayın!

  • Ürün Yorumları

İnsanlar sosyal medya paylaşımlarınızla etkileşime girebildiklerinde markanızı ve ürünlerinizi daha iyi anlarlar. Bu, ürünlerinizden herhangi birini seviyorlarsa, Facebook veya Twitter reklamlarınıza yerel dillerinde yorum yapacakları anlamına gelir – bu da doğal olarak bu dili konuşan insanlar arasında ürünü güçlendirir.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds