Ara
Close this search box.

İş Bankası’nın kişisel asistanı Maxi, 55 milyondan fazla diyalog gerçekleştirdi

Maxi, yeni yetenekleri ile birlikte 2020 yılında İşCep’te loginsiz alana da eklendi.
 Maxi, Kasım 2018’den bu yana 7,2 milyonu aşkın müşteri ile hem konuşarak hem de yazışarak etkileşime geçti.

Türkiye İş Bankası’nın, yapay zekâ teknolojisine dayalı, doğal dil işleme yeteneğine sahip kişisel asistanı Maxi, Kasım 2018’den bu yana 7,2 milyonu aşkın müşteri ile hem konuşarak hem de yazışarak etkileşime geçti. Maxi, bu süreçte 55 milyondan fazla diyalog gerçekleştirdi.

Kişisel asistana 400’ten fazla yetenek eklendi

Maxi, İşCep üzerinden kullanıma sunuldu. Kullanıcıların 7 gün 24 saat karşılarında gerçek bir müşteri temsilcisi varmış gibi yazışarak ya da konuşarak işlem yapmalarına olanak sağlıyor. Sanal asistanın yetenekleri, 2020 yılında yaklaşık 2 kat artırıldı. Böylece sanal asistan 400’ün üzerinde yetenek kazandı. Şimdi yeni yetenekleriyle her geçen gün daha fazla müşteri ile etkileşime geçiyor.

2020 yılı, aynı zamanda sesli iletişim teknolojilerini kullananların sayısının arttığı bir yıl oldu. Kullanıcıların yüzde 25’i işlemlerini Maxi aracılığı ile konuşarak gerçekleştirdi. Kişisel asistan, 2020 yılında etkileşim ve diyalog sayısını bir önceki yıla göre artırdı. Buna göre etkileşim kurduğu müşteri sayısı yüzde 20, diyalog sayısı da yüzde 80 oranında artış kaydetti.

Bankacılık işlemlerinde birçok soruya cevap verebiliyor

Kişisel asistan aracılığı ile kullanıcılar; para transferi, kredi kartı borç ödeme, fatura ödeme, nakit avans ve döviz alış satışı gibi temel bankacılık işlemler hakkında bili alabiliyor. Hesaplarındaki harcama hareketlerin ve harcama geçmişlerini de detaylı bir şekilde öğrenebiliyorlar. Ayrıca, örneğin; “Mayıs ayında ne kadar market harcaması yaptım?” ya da “Bu yıl en yüksek tutarlı harcamam ne kadar?” gibi tarih ve kategori özelinde sorulara cevap alabiliyor.

Bu arada, “Bu ay bütçemi aşmadan ne kadar giyim harcaması yapabilirim?” gibi sorularla harcama tavsiyesi bile alabiliyorlar. “Maxi’yi günün özeti ile aç” özelliği ile de kullanıcılar isterse her güne hesap ve kart bilgileri ile yakın tarihli ödemelerini ve güncel kur bilgilerini öğrenebilecekleri “Günün Özeti” ile başlayabiliyorlar.

Maxi, İşCep’e de eklendi

Türkiye İş Bankası’nın çok fonksiyonlu kişisel asistanına 2020 yılında bazı özellikler eklendi. Asistan, kullanıcılara hem vadeli hesap hem de kredi için kişiye özel faiz oranı bilgisi vermeye başladı. Ayrıca, “Kredi Hesaplama” yeteneği ile müşteriler, gerek duydukları tutar ve vade için kendilerine özel faiz oranı ile hesaplanan kredi bilgilerini anında öğrenebiliyor.

Maxi, en doğru şekilde tasarruf yapabilmeleri için tercih ettikleri tutar ve vade süresi için kişiye özel vadeli hesap faiz oranını gösteriyor. Kişisel asistana eklenen bir diğer yenilik ile de kullanıcılar kredi kartı harcaması yaparken aynı zamanda tasarruf da edebiliyor. Kullanıcılar “üstü kalsın” talimatını internet şubesinin yanı sıra İşCep ile de verebiliyor.

Maxi, yeni yetenekleri ile birlikte 2020 yılında İşCep’te loginsiz alana da eklendi. Böylece asistan, bankacılık işlemlerinin yanı sıra işlem ücretleri, bankamatik para çekme limitleri gibi 150’nin üzerinde sıkça sorulan bankacılık sorularına da yanıt vermeye başladı. Kullanıcılar, bankacılıkla ilgili sorularını ayrıca Google Asistan, Whatsapp ve Facebook Messenger üzerinden de kişisel asistana sorabiliyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds