Ara
Close this search box.

Aykargo, kargo sektörüne yeni bir soluk getirecek

Aykargo için güç birliği yapan şirketler, Ortaklık Çerçeve Sözleşmesi’ne imza attı.
Aykargo için güç birliği yapan şirketler, Ortaklık Çerçeve Sözleşmesi’ne imza attı.

Aygaz, Aykargo ve McKinsey & Company arasında imzalanan Ortaklık Çerçeve Sözleşmesi ile kargo sektörüne yeni bir rakip katıldı. Yeni kargı şirketi, B2C odaklı ve teknolojik son nokta teslimat şirketi olma hedefiyle yola çıktı.

75 milyon dolarlık yatırım yapılacak

Yeni kargo şirketi, Aygaz’ın tecrübesinden faydalanarak, yaygın bayi ve alt yapısı ile 81 ilde hizmet vermeyi planlanıyor. Koç Topluluğu şirketlerinden Aygaz, mevcut bayi ağı ve eve teslimat tecrübeleri ile e-ticaret ve büyüyen kargo dağıtım sektöründe faaliyetlerini geliştirmek ve daha etkin yürütmek amacıyla bu adımı attıklarını açıkladı.

Aykargo için ilk 5 yıl içinde toplam 75 milyon dolarlık yatırım yapılması hedefleniyor. Ortaklık yapısının yüzde 80’i Aygaz’da, yüzde 20’si McKinsey & Company’de olacak. Aykargo’nun, B2C odaklı ve teknolojik son nokta teslimat şirketi olma hedefiyle yola çıkarak Aygaz’ın tecrübesi, yaygın bayi ve alt yapısı ile 81 ilde hizmet vermesi planlanıyor.

Aykargo için imzalar atıldı

Aykargo, Aygaz’ın kurum içi girişimcilik ve inovasyon faaliyetleri kapsamında çalışanlarının fikir önderliğinde oluşturuldu. Şirketin yenilikçi bakış açısının bir yansıması olan Aykargo, e-ticaretin artması ile birlikte artan teslimat ihtiyaçlarına odaklanıyor.

Aykargo için güç birliği yapan şirketler, Ortaklık Çerçeve Sözleşmesi’ne imza attı. İmza töreninde; Koç Holding Enerji Grubu Başkanı ve Aygaz Yönetim Kurulu Üyesi Yağız Eyüboğlu, Aygaz Genel Müdürü Gökhan Tezel, Aykargo Genel Müdürü Özgün Şahin, McKinsey & Company Ortağı Bengi Korkmaz ve McKinsey & Company Kıdemli Ortağı Can Kendi yer aldı.

Eyüpoğlu: Kargo sektörüne yeni bir soluk getirecek

Programda konuşan Yağız Eyüboğlu, “Koç Enerji Grubu şirketlerinden olan ve Türkiye LPG sektörünün lideri konumundaki Aygaz, Türkiye’nin dört bir yanına uzanan geniş bayi ağı ile altmış yıldır her gün binlerce konut ve işyerinin kapısını çalıyor.” dedi.

Eyüboğlu, yeni kargo şirketinin temellerinin, Aygaz’ın bu köklü deneyimi ve 81 ile yayılan güçlü lojistik altyapısı ile temelleri atıldığını ifade etti. “Kargo sektörüne yeni ve güçlü bir soluk getireceğine inancım tam.” diyen Eyüpoğlu, şöyle devam etti; “Bu kapsamda, McKinsey & Company gibi çeşitli sektörlerde ulusal ve uluslararası çapta köklü deneyime sahip güçlü bir marka ile oluşturduğumuz iş birliğinin Aykargo’ya olduğu kadar ülkemizde kargo sektörüne de önemli katkı sağlayacağına inanıyorum.”

“Altmış bin konuta ve 1 milyon araca ürün temin ediyoruz”

Aygaz Genel Müdürü Tezel de, kargo şirketinin, “Türkiye’nin en güçlü teknoloji odaklı kargo şirketi” haline gelmesi hedefi ile çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. İnovasyon faaliyetleri kapsamında projelendirdikleri işlere liderlik ettiklerini vurgulayan Tezel, “Kargo sektörüne kazandırılan bu girişimi hayata geçirmekten son derece gururluyuz. 81 ilde 4 bine varan tüpgaz bayimiz ve otogaz istasyonumuzla her gün 60 binden fazla konuta ve 1 milyonu aşkın araç sahibine ürün temin ediyoruz.” diye konuştu.

Kargo şirketinin, Türkiye’de tüketicilerin en çok tercih ettiği, uluslararası alanda saygın ve güçlü bir konuma sahip olan bir marka olduğunu vurgulayan Tezel, “Sektöre önemli bir kazanım olduğunu düşündüğümüz Aykargo ile güçlü lojistik altyapımızın verdiği imkânlar ve McKinsey’nin uzun yıllara dayanan tecrübesinden faydalanarak müşteri memnuniyetini bu alanda en üst seviyeye çıkaracağımıza inanıyorum.” ifadelerini kulandı.

McKinsey & Company ortaklarından Korkmaz ise, Aygaz ile gerçekleştirdikleri stratejik iş birliği ile büyümekte olan kargo dağıtım sektöründe farklılık yaratacaklarını söyledi. Korkmaz, “Tüketicileri merkeze koyacak hizmetler vermek amacındayız.” dedi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds