Ara
Close this search box.

Etsy, kasım ayında 458 milyon ziyaret aldı

Etsy, popülerliğini artırıyor. Global pazaryeri, son 6 ayda 458 milyondan fazla ziyaret aldı.
Etsy, popülerliğini artırıyor. Global pazaryeri, kasım ayında 458 milyondan fazla ziyaret aldı.

Etsy, 2005 yılında Amerika’da 3 girişimci tarafından kuruldu. Girişimcilerin amacı ticareti internet ortamına taşımaktı. Merkezi New York – Brooklyn’de bulunan dev pazaryerinin Ocak 2021 itibariyle piyasa değeri 22,43 milyar dolara ulaştı.

Etsy’de ağırlıklı olarak el işi ve özel üretim ürünler satılıyor. Pazaryeri, küçük ölçekli ve bireysel satıcı profili üzerine yoğunlaşıyor. Bu özelliği, çok kısa bir zamanda geleneksel online ticaret sitelerinden farklılaşarak, satıcı ve müşteri kitlesini artırıp global bir pazaryeri haline gelmesini sağladı.

Etsy’nin ziyaret verileri

Similarweb tarafından yayınlanan son verilere göre Etsy’nin ziyaret verileri şöyle;

  • Etsy, Ocak 2021 itibariyle dünyada en çok ziyaret edilen 60. site oldu.
  • Kasım ayında 458,16 milyon toplam ziyaret aldı.
  • Web sitesinde ortalama kalış süresi 6,30 dakika olarak kayıtlara geçti.
  • Ziyaret başına sayfa görüntülemesi 6.76’ye ulaştı.
  • Amerika’da en çok ziyaret edilen 29. site oldu.
  • Kategori sıralamasında 5. sıraya yerleşti.

Etsy, ülke bazında trafik açısından önde gelen ülkelerin incelemesine göre, ziyaretlerin %60,7’sini kurulduğu Amerika Birleşik Devletleri’nden aldı. ABD’yi şu ülkeler takip ediyor; Birleşik Krallık (%10.30), Kanada (%5,20), Almanya (%3,32), Fransa (%3,17).

Trafiğin yüzde 45’i doğrudan ziyaret

Etsy.com çektiği trafiğin yüzde 45’ini doğrudan siteye yapılan ziyaretten alıyor. Siteye trafiğin yüzde 41,5’u ise arama motorları üzerinden geliyor. Sosyal medya araçlarının pazarlama yönünden önemi de düşünüldüğünde ise Etsy, satıcılarına bu mecralardaki hesaplarını bağlama imkanı tanıyor. Bu sayede çekilen trafiğin yüzde 9’u sosyal medya uygulamalarının yönlendirilmesi ile gerçekleşiyor.

Ürünlerin satılmasında görsellik fazlasıyla ön planda olduğundan Pinterest uygulaması bu sosyal medyadan çekilen trafiğin yüzde 40’ını oluşturuyor. Facebook ve YouTube platformları yaklaşık olarak yüzde 20’lik oranla Pinterest’i takip ediyor. Twitter yüzde 8 ve Instagram yüzde 6’lık oranlarla en çok trafik çeken sosyal medya platformları arasında yer alıyor.

İnternet sitesinde alınan ziyaretlerin yanında mobil uygulamaları göz ardı etmemek gerekiyor. Aylık 32 milyon üzerinde mobil uygulama kullanıcısına sahip olan Etsy, bu alanda Amazon, Walmart ve eBay gibi büyük rakiplerinin ardından 7. sırada yer alıyor. Yüksek sayıda mobil kullanıcı oranına ulaşmış olan bu pazaryeri, 2019 yılındaki satış hacminin yaklaşık yüzde 60’ını mobil cihazlar üzerinden aldı.

60 milyondan fazla ürün listeleniyor

Etsy pazaryerinde Haziran 2020 itibariyle listelenen ürün sayısı toplamda 60 milyona ulaştı. Kategori bazında ürünler incelendiğinde dekorasyon ve ev gereçlerinin yüzde 25’lik paya sahip olarak birinci olduğu gözleniyor. Ardından gelen sanat ve koleksiyon ürünleri ile mücevher kategorileri sırasıyla yüzde 21 ve yüzde 15’lik pazar payına sahip. Giyim ve aksesuar ürünleri yüzde 11 ve yüzde 8’lik pazar payları ile en fazla listelenen 5 kategorinin içinde yer almayı başardı. Sadece bu 5 kategori toplam ürünlerin yüzde 80’ini oluşturuyor. Bu, Etsy’deki rekabetin hangi alanlarda yoğunlaştığını potansiyel satıcılara açıkça gösteriyor.

Pandemi sebebiyle son aylarda Etsy’de alıcılar en çok maske araması yaptı. Duvar örtüsü ve kişiselleştirilmiş hediyelik eşya sıralamada önde gelen diğer aramalar oldu. Etsy pazaryerinde alım yapan müşteriler “bir defa” ve “birden fazla” alım yapanlar olarak ikiye ayrılıyor. Kullanıcıların Etsy’deki ürünlerden ve burada yaptıkları alışverişten ne derece memnun olduklarının anlaşılabileceği bu parametre incelendiğinde, aktif müşterilerin oranı yaklaşık yüzde 60’ı, birden fazla alım yapanların oranı ise yüze 40’ı olarak gözleniyor.

Dev pazaryerinde online alışveriş yapanların sayısı 50 milyona yaklaştı. Etsy’nin, bu alıcıları tekrar satın alma yapmaya yöneltme oranı ile yaklaşık yüzde 40 olarak kaydedildi. Dünyanın hemen hemen her noktasından bir satıcı hesabı bulunan Etsy’nin toplam satıcılarının yüzde 62’sini ABD’de bulunuyor. Diğer ülkelerin sıralaması da şöyle; Birleşik Krallık (%30), Kanada (%11) Almanya ve Avusturya (%7), Fransa (%6), Rusya (%4), İtalya (%3).

Etsy gelir istatistikleri

  • 2019 yılında Etsy’nin yıllık ticari satış hacmi yaklaşık 5 milyar dolar olarak gerçekleşti.
  • 2020’nin ilk altı ayında Etsy satışları yıllık bazda yüzde 71 oranında arttı.
  • Etsy’nin gelirinin 2019 ile 2021 arasında yüzde 22 artacağı öngörülüyor.
  • Etsy, listeleme ve işlem ücretleri dahil olmak üzere pazaryeri ücretlerinden 330 milyon doların üzerinde gelir elde ediyor.
  • Etsy, kuruluşundan yaklaşık 10 yıl sonra, 2015 yılında ABD’de halka açık bir şirket haline geldi.
WORLDEF Profesyonel Etsy Satış Danışmanlığı ve Yönetimi

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds