Ara
Close this search box.

Amazon’da Marka Ölçeklendirmek İçin 7 İpucu

Amazon’da marka ölçeklendirmek için ne yapmak gerekir?
Amazon’da marka ölçeklendirmek için ne yapmak gerekir?

Amazon markayı büyütmek, çok önemli bir konudur. E-ticaret işletmeleri her zaman Amazon’da daha iyi bir marka varlığı oluşturmaya yönelik ipuçları arar. Peki, Amazon’da marka ölçeklendirmek için ne yapmak gerekir? İşte 7 ipucu…

1. Sistemi Anlayın

E-ticaret uzmanları, Amazon’un diğer kanallardan tamamen farklı olduğu konusunda hemfikir. Mevcut pazarlama stratejileri Amazon’a aktarılmaz. Örneğin; tüketiciler köklü marka isimlerini önemsemez. Bunun yerine ilgi çekici bir arka plana sahip küçük, yerel işletmelerle ilgilenirler. Bu nedenle marka hikayesi üzerinde çalışmak çok önemlidir. Ek olarak, arama sonuçlarının ilk sayfasına ulaşmak için satın alma kutusuna hakim olmak gerekir. Bu sebeple belirli bir paket sunarak benzersiz bir stok kodu oluşturmak gerekebilir.

2. Markanıza Sahip Çıkın

Amazon’da fikri mülkiyet ve dijital varlıklar çok önemlidir. Kayıtlı bir adınız ve logonuz yoksa Amazon sizi marka olarak görmez. Ayrıca, hiç kimsenin marka imajınızı bozmak için bunları kötüye kullanmaması için tüm içeriğinizi, markalı terimlerinizi ve IP varlıklarınızı kontrol etmeniz gerekir.

3. Amazon Varlığınızı Oluşturun

Amazon’da marka reklamlarına para harcamak için birçok firma acele ediyor; ancak reklamlara başlayabilmek için güçlü bir Amazon listesi oluşturmanız gerekiyor. Bu liste şunları içermelidir;

  • Net, doğru ve anlaşılması kolay bir ürün açıklaması
  • Net görüntüler veya fotoğraflar
  • Video incelemeleri ve video açıklamaları
  • Güzel görünen ürünler
  • Dikkat çekici bir vitrin
  • Çok sayıda faydalı inceleme özelliği
  • Doğru anahtar kelimelerle SEO için optimize edilmiş yüksek kaliteli içerik ya da açıklama

Amazon’da marka varlığınız ürün sayfasından dönüştürmek için optimize edilmedikçe, reklamlara çok fazla zaman harcarsınız!

4. Amazon Dışı Altyapı Oluşturun

Amazon varlığını oluştururken daha geniş altyapınızı da düşünmeniz gerekir. Anahtar kelime optimizasyonu yoluyla organik trafik, web sitesindeki huniler ve sosyal medya gibi platformlardan Amazon marka sayfasına trafik çekmek için kanallar oluşturulmalıdır.

Sosyal medya takibi, marka imajını daha hızlı ölçeklendirmek için Amazon içeriği ile birlikte işlev görür. Hedef kitle geniş ve istekli ise yeni ürün lansmanlarında dikkat çekmek için çok çalışmak zorunda kalmazsınız ve ürünlerinizi denemek ve incelemek için daha fazla insan olur. Yorumlar, Amazon’da profili yükseltir ve bu da ücretli reklamların maliyetlerini düşürür.

5. Test Edin!

Amazon’da müşterilerin ürün kategorilerinde ne görmek istediğini ve hangi renklerin, boyutların veya stillerin eksik olduğunu iyi anlamak gerekir. Ne talep edildiği; içerikler ve müşteri hizmetleri açısından ne beklediklerini görmek gerekir. Bu sebeple Amazon’dan bolca veri toplamak gerekir.

Tüketicilerin neyi sevip neyi sevmediğini görmek için ürünleri deneyin. Verileri hızlı bir şekilde sentezlemek ve hangi aksiyonların hedeflere yönelteceğine karar vermek için veri analizi araçlarını kullanın. Ürün ve stratejileri agresif bir şekilde test ederek markanızı 1 yıl içinde büyütebilirsiniz.

6. Her Şeyi Baştan Yapın!

Amazon’da başarılı olmak için her şeyi en baştan yapmak gerekiyor. Yani sondan başlayarak değil; en baştan başlayarak!

7. Güvenilir Kaynakları Kullanın

Amazon’da markalaşmanın ve büyümenin sırları diye anlatılan birçok yanlış bilgi var! Amazon statik bir platform değildir. Bu sebeple Amazon hakkında doğru bilgi almak için gerçek uzmanları dinleyin! Amazon taktiklerini takip etmek için birbirlerine yardımcı olacak güvenilir bir networke dahil olun

Sonuç olarak;

Amazon, satış ve markalaşma için benzersiz bir platformdur; ama bu platformda markalaşmak için benzersiz taktikler gerekir. Satışları ve geliri artıracak platform içinde ve dışında iyi bir marka varlığının nasıl oluşturulacağını öğrenmek için uzmanları dinleyin.

Amazon’da markanızı ölçeklendirmek için daha fazla ipucu ve püf noktası öğrenmek için WORLDEF Enterprise’ın Amazon Satış Danışmanlığı hizmetine başvurabilirsiniz!

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds