Bakan Pekcan: Üç bin 761 KOBİ e-ticaret ile tanıştı

E-Ticaret Olarak KOBİ'lerin Yanındayız' kampanyasında 3 bin 761 KOBİ e-ticaret ile tanıştı.

Bakan Pekcan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 2021 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2019 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmelerinde Ticaret ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bağlı kuruluşlara ilişkin bilgilendirme yaptı.

Ruhsar Pekcan, Covid-19 pandemisi sürecinde yenilikçi uygulamalardan biri olan sanal ticaret heyetleri ve sanal fuarlara ilişkin,  “Özel sektör kuruluşlarımızca düzenlenen sanal ticaret heyeti ve sanal fuarları bakanlık olarak destekledik. İhracatçılarımız pandemi koşullarında dahi ürünlerini yurt dışına tanıtmaya ve pazarlamaya devam ettiler. Pandemi döneminde, bugüne kadar, 48 farklı ülkeye yönelik 39 sanal ticaret heyeti faaliyeti gerçekleştirilmiş, firmalarımızın yaklaşık 6 bin ikili iş görüşmesi yapması sağlanmıştır. Bugüne kadar düzenlenen 8 adet sanal fuarda 54 binin üzerinde katılımcı sayısına ulaşılmış olup ilaveten hizmetler sektöründe 5 adet sanal fuar yaklaşık 32 bin katılımcıyla tamamlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Önceliğimiz e-ticaret”

Bakan Pekcan, önceliklerinin e-ticaret olduğunu vurgulayarak, şu bilgileri verdi; “Bu yıl hizmete açtığımız ve ‘eticaret.gov.tr’ adresi üzerinden erişilebilen E-Ticaret Bilgi Platformu ile ülkemizde e-ticaret ile ilgili gelişmelerin ve resmi verilerin takip edileceği bir bilgi platformunu kurduk. Ülkemizde e-ticaret verilerini buradan paylaşmaya başladık.” dedi.

Pekcan, şöyle devam etti; “Aynı zamanda, çok önemli bir online eğitim ortamı olan E-Ticaret Bilgi Platformu’ndaki eğitimlerden bugüne kadar yaklaşık 60 bin kişi faydalanmıştır. Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi ve e-ticarete güven damgası çerçevesinde uygulamalarımız devam etmektedir. Mayıs, haziran aylarında ülkemizdeki e-ticaret sektörünün tüm ana aktörlerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen ‘E-Ticaret Olarak KOBİ’lerin Yanındayız’ kampanyasında 3 bin 761 KOBİ‘mizin e-ticaretle tanıştığını vurgulamak isterim.”

Amazon

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.