Ara
Close this search box.

Instagram, Reels üzerinden online alışveriş özelliğini kullanıma açtı

Instagram, Reels üzerinden online alışveriş özelliğini kullanıma açtı

Instagram, dünyanın en popüler fotoğraf ve video paylaşım platformlarından biri. Platform, yapısını giderek farklılaştırıyor. Online alışverişe odaklanan Instagram, kullanıcılarına alternatif alışveriş kanalları açmaya devam ediyor. Platform, geçtiğimiz ekim ayında IGTV’ye alışveriş özelliği ekledi. Ardından 2 ay sonra Reels’e de alışveriş seçeneği geldi.

Yeni alışveriş özelliği, uygulamanın herhangi bir yerinde, kullanıcıların, akıllarına geldiği anda online alışverişe yönelmesini sağlıyor. Ürünleri keşfetmeyi ve hemen satın almayı kolaylaştıran uygulama, sosyal medya ticareti için hamlelerine bir yenisi eklemiş oldu.

Ünlü markalar Reels üzerinden alışveriş seçeneğini kullanıyor

Instagram yeni online alışveriş hamlesini, video paylaşım platformu Reels üzerinden yaptı. Buna göre, Reels videolarındaki ürünlere tıklayarak ürünler satın alınabiliyor. Uygulamada, ayrıca, kaydetme veya ürün hakkında bilgi alma özelliği de sunuluyor. Tüm dünyada kullanıma sunulan yeni alışveriş özelliğini ünlü markalar kullanmaya başladı. Bunlar arasında MAC Cosmetics, Revolve, Rare Beauty ve NBA gibi markalar da bulunuyor.

Dev sosyal medya platformu Instagram, “Reels” ve “Alışveriş” sekmelerini geçtiğimiz aylarda ana sayfaya taşımıştı. İçerik ekleme butonunun yerine “Reels” butonu geldi. Bildirim alanındaki beğeni butonu yerine de “Alışveriş” butonu eklendi. Ekim ayında IGTV’de alışveriş özelliğini kullanıma açan Instagram, Reels üzerinden alışveriş seçeneği ile online alışveriş için iddialı bir hamle daha yapmış oldu.

Instagram, e-ticaret platformuna dönüşüyor

Instagram, ilk başlarda sadece basit bir fotoğraf paylaşım platformuydu. Şimdi her türlü içeriğin paylaşıldığı ve alışveriş yapılabilen bir odak haline geldi. Sosyal medya pazarlamasının da odağında bulunan Instagram, artık bir sosyal ağ uygulamasının çok ötesine geçti. Fenomenlerle ve influencerlarla iş birlikleri yapan platform, alışveriş özellikleri ile de “sosyal medya ticareti” kavramını şekillendiriyor. Uzmanlar, Instagram’ın giderek online alışveriş ya da e-ticaret platformu olmaya başladığını düşünüyor.

Reels kullanıcıları, videolar içinde herhangi bir markanın ürünü hakkında detaylı bilgi alabilecek ve satın alabilecek. Ayrıca, ürünleri uygulama içinde kaydedebilecek. Böylece kullanıcı istediği zaman ürüne ulaşabilecek. Alışveriş tutkunlarının yeni gözdesi olmaya aday yeni uygulama, platformun gelecekteki online alışveriş planları hakkında da fikir veriyor.

Öte yandan, Instagram’ın 2020 yılında platform içi alışveriş trendleri de açıklandı. Buna göre, kullanıcılar güzellik, kişisel bakım ve nostaljik ürünlere büyük ilgi gösteriyor. Ayrıca, kullanıcılar, sürdürülebilir markalara önem veriyor. Toplumsal değerlere ve sorumluluğa sahip satıcılar daha çok tercih ediliyor.

Canlı alışveriş girişimleri destekleniyor

Alışveriş güncellemesi, Instagram için online alışverişi büyük bir odak haline getirmiş oldu. Alışveriş özelliği, video tabanlı alışverişin daha fazla benimsendiği bir zamanda geliştirildi. Birçok girişim son aylarda canlı yayın ile görüntülü alışverişe odaklanıyor.  Geçtiğimiz aylarda bazı yatırımcılar, canlı alışveriş platformları Popshop Live ve Bambuser gibi şirketleri destekledi. Alibaba, Amazon, Google ve JD.com gibi büyük teknoloji şirketleri de çeşitli şekillerde videolu alışveriş trendine katıldı.

Instagram’ın rakibi TikTok, yakın zamanda e-ticarette Shopify ile ortaklık kurdu. Böylece TikTok, doğrudan reklam veren veya platformunda influencerlarla çalışan ve Instagram’ın pazarına giren markalara hitap ederek bu anlamda büyük bir adım attı. Bu rekabette geri kalmamaya çalışan Instagram, aynı zamanda en iyi online alışveriş destinasyonları olma hedefi ile uygulamasını geliştirdi. Şirket, müşterilere Facebook Pay kullanarak uygulamada ödeme yaptıklarında gelir elde etme fırsatı sundu. Bu da reklam yayınlama dışında para kazanmaya olanak tanıyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds