Ara
Close this search box.

ATO, 160 bin üyesini e-ticaret ile tanıştıracak

Gürsel Baran, ATO üyelerinin bu gelişmelere uyum sağlaması, dijital dünyayı öğrenmesi ve işlerine uygulaması gerektiğine vurgu yaptı.

Ankara Ticadet Odası’nın Covid-19 salgını ile önemi daha da artan e-ticaret ve e-ihracat ekosisteminde üyelerini geliştirmek üzere başlattığı “e-ticaret ve e-ihracat seferberliği” projesi kapsamında verilen online eğitimler devam ediyor. ATO Başkanı Baran, bu kapsamda online eğitimlere katılarak üyeleri bilgilendirdi.

“Türkiye’de e-ticaret hacmi 136 milyar liraya ulaştı”

Ankara Ticaret Odası Başkanı, Covid-19 pandemisinin e-ticaret hacminin hızla büyümesine yol açtığını belirterek, “2019 yılında Türkiye’nin e-ticaret hacmi 136 milyar lira; dünyada ise 3,5 trilyon dolar seviyesine ulaştı.” dedi. Türkiye ekonomisinin büyümesi ve ihracatının artması için e-ticaretin stratejik öneme sahip olduğuna vurgu yapan Baran, e-ticaretin ve ihracatın dünyada geldiği seviyenin tüm işletmelerin bu gelişmelere uyum sağlaması, dijital dünyayı öğrenmesi ve işlerine uygulaması gerektiğine işaret ettiğini söyledi. Baran, “Biz de ATO olarak üyelerimizi bu dünyaya taşımak için harekete geçtik ve ilk yılda bin üyemizi e-ticaret ve e-ihracat yapabilir hale getirmek için yola çıktık. Hedefimiz 160 bin üyemizin e-ticaret yapabilmesi.” dedi.

“E-ticaret ve e-ihracat yapmak bir seferberliktir”

ATO Başkanı Baran, online eğitimlere katılarak üyeleri bilgilendirdi.

Baran, yeni çağın ticaretinde işletmelerin rekabet alanlarının da genişlediğini ifade ederek, teknoloji sayesinde sınırların aşıldığı günümüzde ticareti sınırlı mekanda yaparak ilerlemenin ve gelişmenin mümkün olmadığını belirtti. Baran, “2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için e-ticaret ve e-ihracatı öğrenmemiz ve geliştirmemiz şart.” dedi. Baran, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu zorunluluk aynı zamanda yeni iş ve uzmanlık kollarının oluşması, yeni istihdam alanları, yeni pazarlar ve yeni gelir imkânları anlamına da geliyor. E-ticaret ve e-ihracat yapmak bir seferberliktir ve bu seferberlikte hepimiz yerimizi alacağız” dedi.

İlk yıl 100 milyon liralık katma değer hedefleniyor

ATO’nun  “E-Ticaret ve E-İhracat Seferberliği” projesi, ATO Dış İlişkiler ve Fuarlar Müdürlüğü ile ATO İdea koordinatörlüğünde yürütülüyor. Projeye başvuran işletmelere e-ticaret yapabilmeleri için gereken bilgi ve donanımı içeren eğitimler veriliyor.

Buna göre şu başlıklarda eğitimler veriliyor;

  • E-ticaret ve e-ihracat vizyonu
  • Dijital pazarlama
  • E-ticaret operasyon yönetimi
  • Ödeme yöntemleri
  • Online ticaret için web sitesi kurulumu
  • Hedef pazar seçimi
  • Ulusal ve uluslararası pazaryerlerinde mağaza açılışı
  • Lojistik ve gümrük ve kargolama

Proje kapsamında işletmelere marka isimleri ya da ticari unvanlarına özel e-ticaret web sitesi kurulumu gerçekleştirilecek. Ayrıca, 1 yıl boyunca ücretsiz danışmanlık desteği de sağlanacak. Proje ile ilk yıl için 100 milyon liralık katma değer oluşturulması hedefleniyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds