Ara
Close this search box.

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Kırgızistan e-ticaret

Kırgızistan e-ticaret pazarı gelişirken, hükümet yeni adımlar atıyor. Ülkede Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı öncülüğünde “E-Ticaret Parkı” kurulması planlanıyor. Böylece tüzel kişiler ve bireysel girişimciler için elverişli koşullara sahip özel bir bölge oluşturulması öngörülüyor. E-ticaret parkı sakinleri, Kırgız Cumhuriyeti’nin ulusal mevzuatına uygun olarak vergi ödeyerek elektronik ortamda mal satabilecek ve hizmet sağlayabilecek.

E-Ticaret Parkı neler sunacak?

E-Ticaret Parkı’nın temel hedefleri şunlar;

  • Dijital altyapıyı geliştirmek,
  • Yatırım çekmek,
  • Ulusal ticaret platformlarını desteklemek,
  • Yerli üreticilerin ürünlerinin ihracatını teşvik etmek.

E-Ticaret Parkı sakinlerinin avantajları arasında özel vergi koşulları ve uluslararası projelere katılma fırsatı yer alıyor. Parkla ilgili yasa tasarısında ayrıca, parkın faaliyetlerini kontrol edecek ve park sakinlerin statüsünü onaylayacak bir denetim kurulunun oluşturulması da öngörülüyor.

Kırgızistan e-ticaret pazarı büyük bir potansiyel taşıyor

Kırgızistan’ın elverişli stratejik konumu, ÇHC, Rusya, Kazakistan, Güney Asya ve Orta Doğu arasında ticari taşımacılık ve ticaret için bir geçiş bölgesi olması e-ticaret için önemli bir potansiyel sunuyor.

Trendyol, Kırgızistan e-ticaret pazarına giriyor

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds