Ara
Close this search box.

Amazon Freight, parsiyel yük hizmetini Almanya’ya taşıdı

Amazon Freight Europe, Almanya'da Amazon satıcılarına ve tedarikçilerine yeni ve daha esnek bir gönderim seçeneği sunan Less-Truckload (LTL) programını başlattı. Yeni hizmet, Amazon'un yüzde 100 zamanında teslim alma ve gönderilerin yüzde 97'sinin üç gün içinde teslim edildiği Birleşik Krallık'taki LTL programının başarısının üzerine inşa ediliyor.

Amazon Freight

Amazon Freight, Almanya’da kullanıma sunuldu. Alman LTL hizmeti sayesinde işletmeler artık tüm kamyon yüklerini rezerve etmek yerine paletleri doğrudan Amazon’un yerine getirme merkezlerine (FC’ler) gönderebiliyor. Bu, taşıma kapasitesini optimize etmeye ve gönderilerin çevresel etkisini azaltmaya yardımcı oluyor.

Almanya’daki Less-Truckload (LTL) programının lansmanı dünya çapındaki nakliyeciler için en güvenilir yük sağlayıcısı olma misyonu taşıyan Amazon’un önemli bir kilometre taşı olarak görülüyor. Amazon, ağını harici işletmelere açarak, tedarikçilerine ve satıcılarına lojistikleri üzerinde daha fazla seçenek ve kontrol sağlıyor. Ayrıca, tedarik zinciri boyunca daha fazla verimlilik sağlıyor.

Amazon Freight nedir?

LTL nakliye, birden fazla nakliyecinin mallarının tek bir kamyonda birleştirildiği bir yük taşımacılığı yöntemidir. İşletmeler, tüm kamyon yükü için ödeme yapmak yerine, sadece gönderilerinin kapladığı alan için ödeme yapar. Bu da kamyon kapasitesinin daha verimli kullanılmasına ve çevresel etkinin azaltılmasına olanak tanır.

Amazon Freight LTL programını kullanan nakliyeciler, paletlerinin menşeini, varış noktasını, ağırlığını ve boyutlarını belirterek, gönderilerini online olarak rezerve edebiliyor. Amazon Freight, daha sonra bu gönderileri, treyler alanını ve verimliliği en üst düzeye çıkarmak için benzer yönlere giden diğer işletmelerden gelen yüklerle birleştiriyor. Birleştirilmiş yük daha sonra son teslimat için ayrıştırılıp başka bir kamyona aktarılabileceği bir Amazon FC’ye taşınıyor.

LTL taşımacılığının avantajları nelerdir?

  • Esneklik: LTL, işletmelerin tüm bir kamyonu rezerve etmenin maliyeti olmadan daha az miktarda yük göndermesine olanak tanır.
  • Maliyet tasarrufu: Nakliyeciler, doğrudan taşıyıcılarla müzakere edilen spot fiyatlar ve sözleşmeli fiyatlar gibi rekabetçi fiyatlardan yararlanabilir.
  • Ölçeklenebilirlik: LTL nakliyesi, nakliye hacimlerindeki değişikliklere uyum sağlayarak işletmelerin lojistik operasyonlarını verimli bir şekilde ölçeklendirmelerine olanak tanır.
  • Sürdürülebilirlik: LTL konsolidasyonu, araç kapasitesini optimize ederek ve yük birimi başına karbon emisyonlarını düşürerek, çevresel etkiyi azaltmaya yardımcı olur.

Almanya’da Amazon Freight LTL programının lansmanı, Amazon satıcılarına ve tedarikçilerine daha fazla esneklik ve uygun maliyetli gönderim seçenekleri sunuyor. Konsolidasyonun gücünden yararlanarak, işletmelerin lojistik verimliliğini artırmalarına ve çevresel ayak izlerini azaltmalarına yardımcı oluyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds