Ara
Close this search box.

Ozon Global, Türk satıcıların satış yaptığı bölgeleri genişletecek

Ozon Global, “COM.E ON FORUM” etkinliği düzenledi. Etkinlik, Rus e-ticaret pazarındaki fırsatlara odaklandı. “Birlikte Büyüyelim” sloganı ile düzenlenen etkinlikte Ozon uzmanları, Rusya’da e-ticaret pazarına ilişkin stratejik bilgiler paylaştı. Ozon Global Türkiye Genel Müdürü Hazal Maraş, “2025’te yılında Ozon Global Türkiye, Türk satıcıların satış yaptığı bölgeleri genişletmeyi planlıyor. Girişimciler artık ürünlerini sadece Rusya’da değil, Azerbaycan’daki Ozon müşterilerine de satabilecek.” dedi.

Ozon Global

Rusya’da 51 milyondan fazla aktif alıcısıyla önde gelen bir pazar yeri olan Ozon, Türkiye’deki operasyonel gücünü ve satıcı sayısını her geçen gün artırıyor. Rusya’da sınır ötesi e-ticarette önemli bir konumda bulunan Ozon Global, Türk girişimciler ve e-ticaret satıcıları için Şişli’deki Marriott Hotel’de “ISTANBUL COM.E ON FORUM” etkinliği düzenledi.

Ozon Global’in Türkiye’de 2 bin aktif satıcısı var!

Etkinlikte konuşan Ozon Global Türkiye Genel Müdürü Hazal Maraş, Türkiye’de 2 bin aktif satıcısı bulunduğunu; aylık 80 bin sipariş alındığını kaydetti. Azerbaycan pazarına açılmalarıyla Türkiye’deki yerel satıcıların satış coğrafyasını genişleteceklerini belirten Maraş, lojistik maliyetlerini optimize etmek amacıyla Ozon Global, lojistik firması Navlungo ile iş birliği yaparak ortak teslimat hizmetini başlatacağını duyurdu. Hazal Maraş, TTeconomi aracılığıyla yapılan kara yolu teslimatları için yapılacak indirim ile lojistik maliyetlerinin ortalama yüzde 20 oranında azalacağını belirtti.

“2025’te Türk satıcıların satış yaptığı bölgeleri genişletmeyi planlıyoruz”

Hazal Maraş, şöyle devam etti: “Bu yenilikle Türk satıcılar ürünlerini Türkiye’nin 7 şehrinde yer alan merkezlere sevk edebilecek. Bu teslimat maliyetlerini ve teslimat sürelerini minimuma indirecek. Ayrıca, satıcılar pick-up hizmeti ile ürünlerini doğrudan depolarından taşıyıcıya teslim edebilecek. 2025’te yılında Ozon Global Türkiye, Türk satıcıların satış yaptığı bölgeleri genişletmeyi planlıyor. Girişimciler artık ürünlerini sadece Rusya’da değil, Azerbaycan’daki Ozon müşterilerine de satabilecek. Azerbaycan pazarına açılmalarıyla 10 milyonun üzerinde nüfusu olan bu ülkedeki alıcılara ulaşarak ciroyu artırabilecek.”

Maraş, “2024’ün ilk yarısında Türk satıcılarımızın platformdaki cirosu 2 katına çıktı. Türkiye’den verilen sipariş sayısı 2,2 kat arttı. Türk ürünlerinin Rusya ve BDT ülkelerinde tanıtımına yatırım yapmaya devam ediyoruz. Satıcılarımız için daha iyi koşullar yaratmak için sürekli çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Rusya ile ödeme sorunu çözüldü!

Öte yandan, Hazal Maraş, forumun ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Maraş, Rusya ile Türkiye arasındaki ödeme sistemi sorunlarına ilişkin bir soru üzerine şu cevabı verdi:

“Yaptırımlarla ilgili ödeme sorunlarını sene başında yaşadık. 2023 çok güzel kapandı. Aralıkta son gelen yaptırımlardan sonra 2024 Ocak ile birlikte bankaların ödeme sistemlerindeki regülasyonlar sıkılaştı. Bu regülasyonlardan kaynaklı satıcılarımızın yaklaşık yüzde 30’unda ödeme sıkıntısı ortaya çıktı. Hemen devreye girdik. Ozon Global taraflı değil bankacılık sistemi kaynaklı bir sorundu. Kendi nüfusumuzu kullanarak, vaktimizi tamamen buraya ayırarak farklı kanallar yarattık. Türkiye’deki tüm bankalarla görüştük. Yılın dördüncü, beşinci ayı ile birlikte sorunlarımız çözüldü. Bugün yediden fazla kanalla ödemelerimize devam ediyoruz. Bu bir Türk operasyonu. Türkiye’ye istihdam sağlayan bir kurumuz. Türkiye’deki bankacılık firmalarıyla çalışıyoruz. Dolayısıyla bir sorun yaşamıyoruz.”

Ozon Global uzmanları Rusya’da e-ticaret pazarını anlattı

Forum, Türkiye ile Rusya arasındaki sınır ötesi e-ticaretin gelişmesine odaklandı. Etkinlikte ele alınan konu başlıklarından öne çıkanlar şunlar;

  • Rusya’da e-ticaret fırsatları,
  • Rusya e-ticaret pazarında satış için bilinmesi gerekenler,
  • Ozon Global Türkiye’nin sunduğu yenilikler,
  • Ozon’da etkili satış için püf noktaları,
  • Türkiye için Rusya pazarı,
  • Rusya pazarının ölçütleri,
  • Ozon mağazasını geliştirecek araçlar,
  • Listelenen ürünler için reklam çözümleri,
  • Siparişlere özel yeni teslimat tarifeleri,
  • Ürünlerin ve Rusya’daki alıcıların analizleri…

COM.E ON FORUM etkinliğine kimler katıldı?

Ozon Global Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen forumda; Ozon uzmanları, e-ticaret profesyoneller, Ozon partnerleri, e-ticaret satıcıları ve girişimciler yer aldı. Ozon’un teknik entegrasyon ortağı ShopiVerse ile birlikte ASE-Unitrade, GBS-PTS, Navlungo ve TTEconomi’nin partnerliği ile düzenlenen etkinlikte yer alacak bazı isimler şunlar;

  • Ozon Global Türkiye Direktörü Hazal Maraş
  • Ozon Global Türkiye Veri Stratejisi ve Yönetimi Direktörü Melis Yüksel
  • Ozon Global Türkiye Elektronik Kategori Direktörü Yiğit Yavuz
  • ShopiVerse CEO’su ve WORLDEF Yönetim Kurulu Üyesi Orxan Isayev
  • GBS Satış Direktörü Maria Tretyakova
  • PTS Satış ve Müşteri Hizmetleri Direktörü Çetin Tahir İzancı

Türk satıcıların cirosu 2 kat arttı

Ozon, 72 milyon potansiyel müşterinin bulunduğu hedef kitlesi ve 51 milyondan fazla aktif alıcısı ile birlikte, Rusya’daki 1 numaralı çok kategorili pazar yeridir. Ozon Global, Ağustos 2022’de İstanbul ofisini açtı. İki yıldır Türk girişimcilerle iş birliğini aktif bir şekilde geliştiriyor. 2024’ün 2. çeyreği itibarıyla platformdaki Türk satıcıların cirosu bir önceki yıla göre 2 kat arttı. Ozon alıcıları, geçen yılın aynı dönemine kıyasla Türkiye’den 2,2 kat daha fazla sipariş verdi. Günlük 3,6 milyon sipariş alan Ozon’da müşteri başına düşen yıllık sipariş adedi 24 olarak kaydedildi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds