Ara
Close this search box.

Amazon evde geri dönüştürülebilir ambalajlar kullanmaya başladı

Perakende e-ticaret devi Amazon, İngiltere pazarında darbeye dayanıklı, hafif ve kolayca geri dönüştürülebilir, plastik içermeyen kağıt zarflarla teslimata başladı.

ambalaj

Amazon UK, e-ticaret alışverişleri için plastiksiz dolgulu ambalajlar piyasaya sürdü. Amazon bilim insanları ve mühendisleri, ambalaj endüstrisi uzmanı Mondi ile birlikte darbeye karşı dayanıklı, kağıt bazlı astarlı yeni bir kağıt dolgulu zarf geliştirmek için çalıştı. İngiltere’de kapı önlerine ulaşmaya başlayan yeni zarflar, daha önce kullanılan balonlu naylonla kaplı zarfların aksine herhangi bir plastik içerik kullanmadan teslimatları koruyor.

Yeni tasarım, eşdeğer büyüklükteki karton kutulardan çok daha hafif

Amazon müşterileri,  atığı en aza indiren ve hasarsız teslimatı garantileyen doğru boyutta, geri dönüştürülebilir ambalajlar istiyor. Bu son paket tasarımı, ürünleri güvenli bir şekilde korumak ve aynı zamanda müşterilerin evlerine ulaşana kadar ambalajın maruz kaldığı stresi emmek için tasarlandı. Basit ve etkili bir tasarım olan yeni paketler, hafif astarı sayesinde, eşdeğer büyüklükteki karton kutulardan çok daha hafif. Böylece sevkiyat başına ortalama 44 gram ambalajdan tasarrufu sağlanıyor. Ayrıca, esnek ve geri dönüştürülebilir kağıt ambalaj gibi ek dolgu malzemelerinin eklenmesini gerektirmemeleri nedeniyle boşa harcanan alan olmadan doldurulmaları da oldukça kolay.

Perakende devinin bilim insanları ve mühendisleri ile ambalaj sektörünün uzmanı Mondi’nin birlikte geliştirdiği yeni zarf paketler, plastik içerik kullanmadan teslimatları koruyor ve yaygın olarak kullanılan balonlu naylonların yerine sürdürülebilir bir alternatif olarak dikkat çekiyor. Amazon’un açıklamasına göre, son zarflar, paketin müşterilerin evlerine ulaşması sırasında maruz kaldığı stresi azaltmak ve müşterilerin, atığı en aza indiren ve hasarsız teslimatı garantileyen doğru boyutlu, geri dönüştürülebilir ambalaj talebini karşılamak üzere tasarlandı.

Üç boyutta mevcut olan yeni zarf, gücünü dış ambalaj için kullanılan özel olarak tasarlanmış hafif kağıttan ve sadece birkaç milimetrelik oluklu iç astardan alıyor. Tasarım, ayrıca, ambalajın içeriğinin etrafında katlanmasını sağlayan ve paketlemeyi basit ve hızlı hale getiren çoklu çıkıntılara sahip.

“Bu zarfları müşterilerin evde geri dönüştürmesi basit”

Amazon Sürdürülebilir Ambalaj Avrupa Başkanı Thais Blumer, şunları söyledi; “Amazon, Avrupa’da birkaç yıl önce geleneksel balonlu naylon dolgulu zarfları kullanmayı bıraktı. Bu da aynı korumayı sağlayan hafif, esnek ve tamamen geri dönüştürülebilir kağıt ambalajlar geliştirmek için bir zorluk oluşturdu. Yüzde 100 geri dönüştürülebilir bir kağıt zarfla hem düşük ağırlık hem de maksimum koruma elde etmek kolay bir iş değildi; ancak bu zarflar paketlenmesi kolay, müşterilerin evde geri dönüştürmesi basit ve hasarsız teslimatlar sağlıyor.”

“Plastiksiz e-ticaret ambalajı heyecan verici bir yolculuk”

Mondi Paketleme Mühendisi Pedro Cuesta ise, “Amazon ile birlikte tasarımlarımızı test etmek, petek ve kabartmalı balonlu kağıt gibi çeşitli dolgu seçeneklerini değerlendirmek için birkaç ay harcadık. Sonuç olarak, düz bir kağıt levha olan açık oluklu dolgu, çıkıntılı bir kağıt levhaya tutturulmuş en iyi çözüm oldu. E-ticaret ambalajı için plastiksiz yastıklı bir posta zarfı tasarlamak, daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru heyecan verici bir iş birliği yolculuğu oldu. Avrupa’nın her yerindeki Amazon müşterilerinin yakında bu zarflarda sipariş alabilecek olmasından gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Amazon, 2015’ten beri sevkiyat başına ambalaj ağırlığını yüzde 43 azalttı

Amazon’un Avrupa gönderilerinin yarısından fazlası, artık kağıt torba veya karton zarflar gibi azaltılmış, geri dönüştürülebilir ambalajlarda teslim ediliyor. 2019 yılından bu yana 700 milyon gönderide Amazon’un Ürün Paketleme Programı kapsamında hiçbir ek ambalaj kullanılmıyor. Bu önlemler, Amazon’un her minibüse daha fazla paket sığdırabilmesi, daha az yolculuk yapılması ve perakende devinin 2040 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma hedefini desteklemek için emisyonların azaltılmasına yardımcı olması anlamına geliyor. Amazon, 2015’ten bu yana sevkiyat başına ambalaj ağırlığını yüzde 43 oranında azalttı; bu da 3 milyon tondan fazla ambalaj malzemesinin önlendiği anlamına geliyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds