Ara
Close this search box.

Belçikalı online tüketicilerin yüzde 73’ü siparişleri asla iade etmiyor!

Belçikalı 10 tüketiciden 7’si, online olarak sipariş ettikleri ürünleri asla iade etmiyor! Bunun sebebi, sadece saklamak istedikleri ürünleri sipariş etmeleri. Belçikalılar daha sık online sipariş veriyor. Tüm satın alımların yüzde 40'ı online olarak gerçekleşiyor.

online tüketici

Belçikalı online tüketiciler, e-ticaret iadelerine pek sıcak bakmıyor! Peki neden? Belçika’da e-ticaret yıllar içinde istikrarlı bir şekilde büyüdü. 2023’te ülkedeki tüketiciler online olarak 16,3 milyar avro harcadı. Bu rakam, bir önceki yıla göre yüzde 10,7’lik bir artış anlamına geliyor. Lojistik yazılım sağlayıcısı Descartes’ın tüketici raporuna göre, Belçika’daki tüm satın alımların yüzde 40’ı online olarak gerçekleşiyor. Bu oran bir önceki yıl yüzde 33 olarak kaydedilmişti.

Belçikalıların çoğu ürün fiyatlarını karşılaştırabildikleri online alışveriş yapıyor!

Peki, Belçikalılar neden online mağazalardan alışveriş yapmayı tercih ediyor? E-Ticaret Federasyonu (Becom) tarafından yayınlanan Belçika Online Alışveriş Anketine katılanların yüzde 37’si, ürün fiyatlarını karşılaştırabildikleri için online alışveriş yaptıklarını belirtti. Katılımcıların yüzde 33’ü, daha ucuz olduğu için online alışveriş yaptıklarını söyledi. Katılımcıların yüzde 30’u ise, online olarak daha iyi indirimler bulabileceklerini kaydetti. Ayrıca, Belçika’da online alışveriş yapanların yüzde 85’i online mağazaların sürdürülebilir uygulamaları içermesini çok önemli bulduğunu ifade etti.

Diğer taraftan, Belçikalılar online satıcıları seçerken fiyatlandırmayı, şeffaflığı ve indirimleri önemli buluyor. Ayrıca, online mağazaların veri koruması ve birden fazla ödeme yöntemiyle güvenli bir ödeme ortamı sağlamasını istiyorlar. Ancak rapora göre, Belçikalı online tüketicilerin yüze 85’i bir çevrimiçi mağazanın işinde sürdürülebilirliği içermesini “en önemli” buluyor.

Moda ürünleri alan online tüketicilerin yüzde 64’ü ürünlerini asla iade etmiyor!

Belçikalı tüketicilerin daha sürdürülebilir bir e-ticaret pazarına katkıda bulunmaya istekli olduğu anlaşılıyor; çünkü tüketicilerin yüzde 73’ü ürünlerini asla veya neredeyse hiçbir zaman iade etmiyor. Moda sektörü yüksek iade oranlarıyla biliniyor ancak rapora göre sıklıkla moda ürünleri satın alan Belçikalı online alışverişçilerin yüzde 64’ü ürünlerini (neredeyse) asla iade etmiyor!

E-ticaretin dünya haritası: Belçika

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds