Ara
Close this search box.

Amazon, satıcılara yönelik yapay zeka asistanı Project Amelia’yı tanıttı

Amazon satıcıları artık bir AI asistanına erişebiliyor. “Project Amelia” adlı yapay zeka asistanı, AWS'nin Amazon Bedrock'u üzerinde inşa edildi. Sanal asistan, satıcıların metrikleriyle ilgili sorularını yanıtlıyor, ortaya çıkan sorunları çözmeye yardımcı oluyor, satıcıların işlerini büyütmelerine destek sağlıyor. Project Amelia, perşembe gününden itibaren ABD'li satıcılar için beta olarak kullanıma sunuldu.

Project Amelia

Perakende e-ticaret devi Amazon, “Project Amelia” kod adlı yeni bir jeneratif yapay zeka (AI) tabanlı satış asistanı tanıttı. Piyasaya sürülen bu kişisel yapay zeka asistanı, Amazon Bedrock kullanılarak tasarlandı. Asistan, üretkenliği artırmak ve satıcı büyümesini teşvik etmek için kişiye özel iş içgörüleri sunuyor. Amazon, Project Amelia ile satıcılara işlerini yönetebilecekleri ve büyütebilecekleri araçlar sunmanın amaçlandığını açıkladı.

Üretken yapay zeka destekli kişisel asistan: Project Amelia

Amazon, alışveriş deneyimlerini desteklemek ve satış ortakları için yenilikçi çözümler geliştirmek gibi birçok alanda 25 yıldan uzun bir süredir makine öğrenimi ve yapay zekaya yatırım yapıyor. Üretken yapay zekadaki gelişmeler, Amazon’un mağazasında satışı daha da basitleştirirken, satıcıların büyümesi için de daha güçlü yollar sağlamak sağlıyor. Ayrıca, yenilikçi deneyimler sunuyor. Amazon, satıcılar için “Project Amelia” adlı yeni bir üretken yapay zeka destekli kişisel asistanı beta olarak tanıttı. Asistan, ABD’li satıcıların erişimine sunuldu. Ardından ABD genelinde daha geniş bir kullanıma sunulacak. Bu yıl sonuna kadar yeni asistanın İngilizce dışındaki diğer dillerde ve daha fazla ülkede kullanıma sunulacağı belirtildi.

Project Amelia ne işe yarıyor?

Project Amelia, satıcılara satış verileri ve müşteri trafiği gibi bilgileri sağlayacak. Ayrıca, asistana “İşlerim nasıl gidiyor?” gibi sorular sorulabilecek. Buna karşılık, yapay zeka son satışlar, satılan birimler ve web sitesi trafiği gibi metriklerin bir özetini sunacak; bu metrikleri bir önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştıracak. Satıcılar ayrıca, tek bir ürünün satışı, büyümesi ve müşteri trafiği gibi konulara odaklanan takip soruları da sorabilecek.

Yapay zeka asistanı, ayrıca, sorunların çözülmesine ve diğer görevlerde yardımcı olabilecek. Örneğin; Amazon satıcıları “Yolda 300 adet ürünüm var ve bunu raporda göremiyorum. Birisi bunu inceleyebilir mi?” gibi bir soru sorabilecek ve kişiselleştirilmiş rehberlik alacaklar. Gerekirse, sorunu daha ayrıntılı araştırmalarına yardımcı olmak için Amazon’un destek ekibiyle de bağlantı kurabilecekler. Bu durumda asistan, daha çok geleneksel bir sohbet robotu gibi hizmet sunacak.

“Project Amelia satıcıların ihtiyaç duydukları zamanı, çabayı ve kaynakları azaltıyor”

Amazon Satış Ortağı Deneyimi Başkan Yardımcısı Mary Beth Westmoreland, şunları söyledi; “Satış ortaklarımızı her zaman en etkili araçlar ve yeteneklerle donatmaya çalışıyoruz. Başarılı bir işi daha kolay başlatmalarını ve büyütmelerini sağlıyoruz. Üretici yapay zekanın dönüştürücü gücünden yararlanarak, satıcıların işlerini nasıl yönetebileceklerini ve büyütebileceklerini iyileştirecek teknolojiler üretiyor ve dağıtıyoruz. Project Amelia gibi yenilikçi çözümler, satıcıların işlerini yönetmek için ihtiyaç duydukları zamanı, çabayı ve kaynakları azaltıyor. Onlara harika ürünler oluşturmak ve müşterileri memnun etmek için daha fazla zaman sağlıyor.”

Amazon, Rufus’u tanıttı; yeni yapay zeka asistanı sohbete dayalı alışveriş deneyimi sunuyor

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds